vrijdag 2 februari 2018

Januari wrap up


Qua lezen ben ik in januari goed gestart: ik las 8 items, 3 boeken en 5 strips.

Van deze 8 kregen er 3 vier sterren van mij en mijn boek van de maand wordt het volgende:
Eleanor Oliphant is completely fine - Gail Honeyman


 
Dit boek won begin januari de Costa award voor beste debuutroman. Met rede.
Eleanor Oliphant is een personage dat onder je huid kruipt en ik wil zeker nog ander werk van Honeyman lezen, eens het er is.

Het andere viersterrenboek van januari:

Slapende reuzen - Sylvain Neuvel

 
Van dit boek heb ik met volle teugen genoten en ik kijk al uit naar het vervolg, Ontwakende goden. Maar eerst nog wat andere boeken uitlezen...

Een driesterrenboek dat op mijn blog een bespreking kreeg:

Wonder - R.J. Palacio

 
Kan je hier lezen.

Ik las drie volumes van de stripreeks The unwritten (het laatste deel van de reeks kreeg ik op het nippertje niet meer uit in januari, dat telt hier dus niet mee) en had er gemengde gevoelens bij.

 
Over de inhoud van deze strips kan ik weinig kwijt, aangezien het al delen 8 tot 10 zijn. Maar ik kan wel hun rating meegeven: volume 8 kreeg van mij vier sterren. Ik moest er eventjes terug in komen, aangezien ik de vorige delen al in 2014 las. Maar eens ik terug in het verhaal zat, vond ik het fantastisch.

Volume 9 kreeg slechts drie sterren omdat dat meer een Fables-verhaal was dan een Unwritten-verhaal. En met Fables ben ik na volume 6 gestopt en dit ging blijkbaar voort op volume 12... Nee, leuk vond ik dat niet.

Volume 10 was dan weer wat beter en kreeg 3.5 sterren. Vooral dan omdat het zo kort was. De andere volumes verzamelen steeds 5 à 6 losse nummers en dit slechts 3, waardoor het maar half zo dik was als de andere...

Alles wat ik las in januari.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten