dinsdag 5 september 2017

Augustus favorites


Augustus was mijn verlofmaand: op 12 augustus begon mijn glorieuze periode van niet te moeten werken. Morgen is het al weer gedaan... Het was een drukke maand, waarin ik heel wat dingen die ik wou doen, niet gedaan heb en andere die ik zéker wou doen met succes volbracht heb.

Laat ik beginnen met mijn kijkfavorieten.

Ik ging twee (eigenlijk drie) keer naar de cinema:

Op 13 augustus ging ik naar Kedi kijken, de bespreking vind je hier.

Op 20 augustus deed ik dan Cinema Albert aan om Atomic blonde te bekijken.

Deze film had alles in huis om een topper te worden bij mij: Charlize Theron, die na haar rol in Mad Max: fury road weer aan een kick-ass personage gestalte geeft, het Berlijn van net rond de Wende (da's begin november 1989 he mensen), waardoor er heel wat herkenning was in het straatbeeld en het is gebaseerd op een comic (waar ik nog nooit van gehoord had).

Maar het eindresultaat bleek een beetje mèh... Charlize doet zeker haar best en sommige van de gevechtscènes zijn heel spectaculair, maar het verhaal is een rommeltje en ik kon er écht mijn aandacht niet bij houden. Positief was dan weer dat haar Lorraine wel deftig van zich afbijt, maar er ook de gevolgen van draagt: meer dan eens zie je haar lichaam achteraf vol met blauwe plekken en ook een blauw oog ontbreekt niet. Om maar te zeggen dat het iets realistischer is dan al die klop- en smijtfilms met mannen in de hoofdrol...

Een aanrader? Niet direct, tenzij je een fan van Charlize Theron bent (wie is dat niet?) en zin hebt in een Berlijns herkenningsfeestje. Voor de verhaallijn moet je het niet doen.

Mijn derde "cinemabezoekje" was op 16 augustus, toen ik met het zusje en co (zij had nog ergens kaartjes weten te scoren) naar Cinema Canvas in Gent trok voor een vertoning in open lucht van The green butchers.

Een film die ik al eens had gezien, maar die zeker nog een tweede kijkbeurt waard was/is! En in de setting van het Gentse Dok kreeg de film nog een extra dimensie.

Op mijn eigenste tv-scherm deed ik ook niet onder:

Op Netflix draaide ik er het hele eerste seizoen van de nieuwe The worst witch in ongeveer een week door, wat niet zo moeilijk is met 12 afleveringen van ongeveer 30 minuten.



Een heerlijke kinderreeks over een meisje dat ontdekt dat ze magische krachten heeft en aan een heksenschool gaat studeren. Harry Potter avant la lettre, want de boeken waarop deze reeks gebaseerd is, zijn véél ouder dan die van J.K. Rowling.

Op BBC2 werden we dan weer getrakteerd op het tweede seizoen van Top of the lake: China girl.

Politieagente Robin Griffin is verhuisd naar Australië en moet daar al meteen een vreemde moord oplossen. Ondertussen is ze ook contact aan het zoeken met haar dochter die ze als baby voor adoptie opgaf en deze twee feiten beginnen zich in elkaar te vermengen.

Straffe tv en sinds afgelopen zaterdag ook te zien op NPO2.

Daarnaast stond mijn tv heel vaak op Food Network, een kanaal dat je gratis en voor niks op Proximus tv kan ontvangen en waar de hele dag door wordt gekookt.

Favoriet - en bijna op elk moment van de dag te bekijken - is Chopped, een soort van kookwedstrijd waar telkens vier "chefs" het tegen elkaar opnemen en ze moeten koken met verplichte rare ingrediënten (of is worst in een dessert zo normaal?)

Om de binnenhuisactiviteiten af te sluiten: op 19 augustus organiseerde Lauren van Lauren and the books opnieuw een cosy reading night, deze keer de Summer edition.

Mijn "lotgevallen" van de avond kan je hier lezen.

Ik deed ook 1 keer mee aan een quiz (normaal gezien ligt dat eventjes stil in de zomer):

We deden heel hard ons best bij deze met momenten nogal pittige quiz en behaalden een behoorlijk resultaat, zeker als je weet dat de top 10 (waar wij net uit vielen *kuch* 27ste plaats *kuch*) zowat uit de crème de la crème van het quizcircuit bestond. ..

Maar wij zijn geen lijstjesleerders of daglichtschuwende bleekscheten. Wij komen met wat paraat in ons kopje zit. En met 65 deelnemende ploegen is dat een heel mooi resultaat.

Ik trok er ook een paar dagen op uit en zo bracht ik een dagje door in Sint-Niklaas waar ik eerst het shopping center leeg kocht (serieuze overdrijving hoor) en daarna nog in de binnenstad wat postjes aandeed.

Op het pleintje naast de bibliotheek herinnert deze muur aan Nero en zijn schepper Marc Sleen. Na enig opzoekwerk blijkt deze laatste zijn jeugd in Sint-Niklaas te hebben doorgebracht.

En om in de stripsfeer te blijven, bracht ik nog een bezoekje aan Brainfreeze coffee and comics, een leuke koffiebar/comicshop, organisatoren van de avant-première van Wonder Woman in Siniscoop in juni waar ik ook aanwezig was.

Ik dronk daar mijn favoriete drankje van het moment - chai latte - en kocht er een strip (zie verder in mijn haul).

Ook aan Pairi Daiza bracht ik nog een bezoekje. Dit prachtige dierenpark bezocht ik ook al eind vorig jaar, maar ze blijven daar blijkbaar steeds nieuwe stukken aanleggen en bouwen, zodat het steeds weer een ontdekking is.

Mijn grootste uitstap werd een driedaagse naar de Elzas, een streek waar ik nog nooit geweest was en die nu zeker op mijn "ooit nog een keer"-lijstje terechtgekomen is.

Ik deed een aantal steden en plaatsjes aan:

Straatsburg in al haar glorie.
Riquewihr
Colmar
Mont St. Odile
Het was prachtig weer (wel een tikkeltje te warm met ver alle dagen 30°) en de plaatsen lenen er zich perfect toe om bezocht te worden.

Mont St. Odile ligt bovenop een berg (vandaar de naam) en is zo'n plek waar je meteen wil blijven. Maar dat heb ik bij zowat elk klooster dat ik bezoek...

Tot slot nog mijn book haul van de maand en ik heb het enigszins proper gehouden...

Een bijzonder jaar vond ik voor nog geen 5€ in het Kruidvat. Het is een soort van chicklit en dat mag af en toe wel eens. En voor zo'n prijs kan ik een boek niet laten liggen...

Deze twee kocht ik tijdens mijn dagje Sint-Niklaas.

Sunstone werd aangeschaft in Brainfreeze. Het is een bundeling van de eerste 3 trades van deze stripreeks die gaat over een lesbische BDSM-relatie. En nee, haal je geest uit de goot, dit is een charmante comic over twee vrouwen die langzaam op elkaar verliefd worden, vertrekkend vanuit het BDSM-gegeven. De tweede bundeling - met de laatste twee delen - moet ergens in november verschijnen. Het werd al voorbesteld (zo zijn we dan ook weer).

Wuthering heights kocht ik in 't Oneindige verhaal, de lokale onafhankelijke boekhandel in Sint-Niklaas. Daar stond een standje met Engelstalige klassiekers voor nog geen 7€ per stuk. Nog een deal die ik niet kon laten liggen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten