zaterdag 8 april 2017

Back to the beginning


Op mijn voorlaatste dag van 40 dagen bloggen, grijp ik graag terug naar nog een hulpmiddeltje van Kathleen.

Waarom ben je ooit beginnen bloggen en waarom blog je nu nog altijd?

Mijn aller-, allereerste bericht kwam online op 17 november 2009. Waw, straks mogen er hier nog jubileums gevierd worden...

Ik volgde toen een cursus 23 dingen, waarin we werden wegwijs gemaakt in web 2.0-zaken.
De eerste opdracht was om een blog te beginnen, waarin we onze vooruitgang met deze 23 internetdingen moesten documenteren.

Mijn eerste berichten gingen dan ook uitsluitend daarover, maar toch speelde in mijn achterhoofd al de gedachte om deze blog voor andere dingen te gaan gebruiken, vandaar ook al meteen de keuze van de naam: siskensplace, zodat ik die zou kunnen blijven benutten na afloop.

De cursus duurde zo'n drie maanden, waarbij we op eigen houtje elke week een ander ding of twee moesten uittesten. Na afloop van de cursus volgde al snel een "eigen" bericht: de ontdekking dat een favoriet jeugdboek verfilmd was!

Daarna kwamen er sporadisch filmbesprekingen op deze blog en al meteen op het einde van 2010 mijn eerste drie jaaroverzichten: films, boeken en strips.

Dit bleef zo een aantal jaar doorgaan: sporadisch een bericht en rond nieuwjaar lijstjes met mijn favorieten.

Vanaf mei 2015 begon ik ook maandelijks een overzicht van wat ik gelezen had te geven en wat mijn favorieten van de afgelopen maand waren.

Maar vanaf 2016 liep het helemaal uit de hand, want toen begon ik met een wekelijks tv-overzicht en met boekbesprekingen op mijn blog. Dit laatste in navolging van wat ik mensen op booktube zag doen. Hierdoor schreef ik 156 berichten in 2016 - bijna niet te geloven.

Dat ik nu al ver 40 dagen aan een stuk aan het bloggen ben, is ook een nieuwe mijlpaal.

Ik hoop dat ik mensen een beetje heb kunnen boeien de afgelopen 7.5 jaar en dat ik dat ook nog zal mogen blijven doen in de jaren die komen. Maar eigenlijk is deze blog vooral voor mijzelf hoor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten