vrijdag 28 oktober 2016

Kijktips week 29/10-04/11


Zat ik vorige week nog de lof te zingen over Zes en het feit dat ze op vrijdagavond meteen 4 afleveringen van de spannende serie Zoo op ons loslaten, is dat nu wel anders...

Want dat wil eigenlijk ook zeggen dat er snel een einde aan het mooie liedje komt... Vandaag zenden ze zo de laatste 5 afleveringen van het eerste seizoen uit (er waren er maar 13) om ons volgende week niet te verblijden met Hawaii Five-0, een idiote actiereeks rond politie in Hawaii. Ik ga niet kijken.

zondag 23 oktober 2016

Cold Feet - Seizoen 6!!!!!


Oh my, ben ik toch wel het allerbelangrijkste wapenfeit van de komende televisieweek vergeten te vermelden op mijn weekoverzicht zeker?

Vanaf volgende vrijdag 28/10 is het zesde seizoen van Cold Feet op NPO3 te zien!


De meisjes - Emma Cline


Lebowski, 2016
303 p.
Vertaald uit het Engels: The girls

zaterdag 22 oktober 2016

Kijktips week 22/10-28/10


De nieuwe zender Zes blijkt een godsgeschenk te zijn voor mij. De films op de zender stellen (nog) niet zo veel voor, maar de series! De series!

Elke vrijdagavond kan ik mij verblijden met 4 afleveringen van de thrillerreeks Zoo, waarin dieren zich tegen mensen beginnen keren.

En op zondagnamiddag is het zeteltjenestelen met 4 afleveringen van Supergirl.

Mijn weekends kunnen nu al niet meer stuk...

Filmfestival 2016 - dag 10


Nee, geen dag 9 voor het Filmfestival want die dag bleef ik gewoon thuis om wat te bekomen van al het filmgeweld dat ik al voor mijn ogen had laten passeren. En het was nodig: de vermoeidheid begon toe te slaan en ook een algemeen gevoel van bevreemding kwam over mij want ik besefte zelfs niet meer welke dag of datum het was...

Wat ik wel deed op dag 9, was om een pakje van DHL gaan dat werd afgezet in een afhaalpunt kweetniehoever van mijn deur omdat ik niet thuis was de dag ervoor. Kon dat nu echt niet dichter bij huis? En ook dit was nodig, want mijn kat heeft speciale voeding voor zijn maag en darmen nodig (sinds hij dit eet, geen diarree of overgeven meer) en die was bijna volledig op, ik kan dat beestje toch niet laten verhongeren?

Mijn allerlaatste film van het festival zag ik dus op vrijdag:

vrijdag 21 oktober 2016

Filmfestival 2016 - dag 8


Op woensdag stonden mijn twee voorlaatste films op het programma en wonder boven wonder: ik heb de stinker van het festival gevonden!

Dat moet zo he, als je enkele films op het filmfestival bekijkt, moet er altijd eentje bij zitten waar je echt van denkt "Wat heb ik nu zitten bekijken?" of "Waar heb ik nu mijn tijd en geld aan verspild?". Zie ook The assassin vorig jaar.

Welke dat is, ga ik direct vertellen zie:

donderdag 20 oktober 2016

Filmfestival 2016 - dag 7


Filmfestival wil ook zeggen: leven in mijn eigen tempo.

En leven in mijn eigen tempo wil zeggen dat ik een héél ander (en voor mij natuurlijker) slaappatroon heb dan "normaal". In de nacht van maandag op dinsdag zelfs heel extreem: ik was wakker tot 5.00u 's morgens (de slaap vatten ging écht niet dus moest ik mij met andere dingen bezighouden) en kroop pas uit mijn bed rond 12.00u - waardoor ik de nodige 7 uurtjes slaap kreeg, 't is niet dat ik echt uren in mijn nest lig he...

Nog een geluk dat ik die dag slechts één film op mijn programma had en dan nog 's avonds. Daardoor kon ik in de namiddag nog boodschappen gaan doen in mijn favoriete winkel: Albert Heijn.

Zoals al gezegd stond dan 's avonds slechts 1 film op het programma:

Filmfestival 2016 - dag 6


En nu ga ik een beetje zagen.

Maandag had ik slechts 1 film op mijn programma staan, om 14.30u in de Sphinx. Lekker rustig zou je dan denken, zo overdag tijdens de week.
Niet dus...

Toen ik bij de Sphinx aankwam, zag ik meteen de bui al hangen want er stond een meute van zeker 60 tieners (80% waren jongens) samengetroept voor de ingang. En maar joelen en fluiten en handenklappen en wolvengehuil produceren.

En de enige film die ze konden komen bekijken op dat moment? Die waar ik naartoe ging, want de andere was he-le-maal geen tienervoer...

Het moet gezegd: de jongens die naast mij kwamen zitten en die achter mij, hebben zich tijdens de film voorbeeldig gedragen. Het waren de razende hormonen die zich in het voorste gedeelte van de zaal hadden genesteld die de hele film voor mij (en de rest van de betalende bezoekers) om zeep hielpen.

Bewijs genoeg: de enige twee leerkrachten die mee waren (ongehoord, het hadden er zeker 8 meer moeten zijn!) stonden zowat de hele film langs weerskanten van de zaal als zaalwachters recht naast de relschoppers om het nog enigszins draaglijk te houden.

Ik kon niet snel genoeg uit die zaal weg zijn na de film, met een nek die helemaal vast zat van de stress en ergernis (de dag erna nog steeds trouwens). Die 0.40€ betaalde ik graag in de Hema om naar het toilet te gaan, ik zag het écht niet meer zitten om nog snel in de Sphinx het toilet te bezoeken want dan had ik compleet in die bende gezeten bij het naar buiten gaan.

Echt, filmfestival, waarom laat je zo'n dingen toe?

maandag 17 oktober 2016

Filmfestival 2016 - dag 5


Ik zit al 5 dagen in het filmfestival en ik heb het nog niet eens gehad over de meer dan sublieme poster die dit jaar op elke straathoek in Gent te zien is:

Aangezien de focus dit jaar onder andere Nordic cinema is, kozen de organisatoren voor de meest iconische actrice die het hoge noorden ooit heeft voortgebracht om op hun poster te zetten: Greta Garbo.

Ik verwachtte hierdoor dat er een soort van retrospectieve van het werk van Garbo te zien zou zijn op het festival (zoals het geval was met Romy Schneider), maar nee, enkel Queen Christina werd op het programma gezet en gisteren ging ik er naar kijken.

zondag 16 oktober 2016

Filmfestival 2016 - dag 4


Het filmfestival moet zowat het hoogtepunt van het jaar zijn voor de kleine bioscoopjes in Gent...

Gisteren zag ik twee films in de Studio Skoop en allebei waren ze compleet uitverkocht - dat het zaterdag was, zal er ook wel voor iets hebben tussen gezeten, maar toch.

Resultaat: ik had twee keer een redelijk claustrofobisch gevoel in de zaal, want dat is daar niet normaal en je hebt er niet zo veel "persoonlijke" ruimte als in de Kinepolis, het haringen-in-een-ton-gevoel is dan wat er ontstaat...

't Is een doordenkertje...

zaterdag 15 oktober 2016

Filmfestival 2016 - dag 3


De focus op het filmfestival ligt dit jaar op twee dingen: Nordic Cinema en Spotlight Japan. Twee thema's die mij filmisch aan het hart liggen, het kan dus niet op dit jaar!

De afgelopen dagen kwam dit in mijn kijkschema echter nog niet aan bod, maar hou u vast aan de takken van de bomen voor de komende dagen! Dan vlieg ik er echt in met Japanse en Scandinavische cinema!

Mijn eerste Japanner zag ik gisteren:

vrijdag 14 oktober 2016

Kijktips week 15/10-21/10


Het is niet omdat ik nu elke dag op het filmfestival zit, dat ik niet meer in de gaten hou wat er op het tv-scherm te gebeuren staat.

Gisteren kreeg ik zo het heuglijke nieuws dat Proximus EINDELIJK de zender Fox gaat opnemen in zijn aanbod. Je moet er wel voor betalen, maar ik heb al het boeket entertainment, dus die zender komt gewoon vanaf maandag mijn kant uit!!!

En nog heuglijker nieuws: vanaf maandag 24/10 zenden ze er het nieuwe seizoen van The walking dead uit, moet ik niet meer beginnen zoeken om dat illegaal op internet te gaan bekijken (*oops*).

Filmfestival 2016 - dag 2


Dag twee en weer twee films op het programma.

Tussen het kijken door ging ik met zuslief - die mij zou vergezellen naar de tweede film - een hapje eten bij Würst, het "haute dog" restaurant van Jeroen Meus, want daar was ik nog niet geweest.

We namen allebei de Memphis Soul en het heeft gesmaakt!

"Wat heeft dit nu met het filmfestival te maken?" zou je kunnen vragen. Wel, ga dan maar eens een kijkje nemen in de toiletten van Würst - van een verrassing gesproken. En ik ga die verrassing hier niet spoileren, je moet het zelf maar gaan ontdekken...

donderdag 13 oktober 2016

Nacht - Elie Wiesel


Meulenhoff, 2006
143 p.
Vertaald uit het Frans: La nuit

Filmfestival 2016 - dag 1


De kop is er af! Gisteren ben ik mijn twee eerste films van het filmfestival gaan bekijken. Dat geldt dus als dag 1 voor mij, hoewel de officiële opening al een dag vroeger was...

En de terreurdreiging laat zich ook op het festival voelen: op voorhand kreeg ik al via verschillende kanalen van het filmfestival de mededeling dat rugzakken niet toegelaten zijn (er liepen anders genoeg mensen met een rugzak rond...), daar ging mijn plan om al mijn overlevingsgear mee te sleuren in een rugzak die ik speciaal in Londen had gekocht - die krijgen jullie nu dus niet te zien he.

Back-up plan was dan maar mijn Dietrich-tas uit Berlijn, die is groot genoeg om al mijn gerief in te steken, alleen niet zo handig als een rugzak. En omdat ik ook om mijn officiële totebag mocht gaan (vriend van het festival zijn heeft zo zijn voordelen), liep ik gisteren met twee diva's rond:

Maar we zijn hier om over film te praten en dit stond op het programma:

zondag 9 oktober 2016

Het gegeven paard - en waarom je dat wél in de bek mag kijken...


Eerst een beetje duiding:

begin dit jaar werd via de mailing van Stripspeciaalzaak gevraagd naar de Top 10 van 2015 én de Ultieme heldentop 5 van striplezers. Wie zijn voorkeuren doorgaf, kon meteen kans maken op één van de 20 strippakketten die Stripspeciaalzaak te verloten had.

Mijn top 10 van 2015 staat bijna integraal op deze blog, dus die herhaal ik hier niet. Er moesten wel een paar titels sneuvelen omdat die niet in 2015 werden uitgegeven, maar je krijgt toch een goed idee.

Mijn ultieme striphelden (maakte niet uit of het helden, schurken, beesten... waren, als ze maar in een strip zaten) waren volgende 5 kandidaten:
Wie ze alle vijf weet te noemen, kan één van de strips die ik weg doe winnen.
En uiteindelijk kreeg ik dan het bericht dat ik één van de winnaars was.

zaterdag 8 oktober 2016

Kijktips week 08/10-14/10


Afgelopen week werden met CAZ en Zes twee nieuwe zenders gelanceerd. Heb ik er al naar gekeken? Nee, 't is er jammer genoeg nog niet van gekomen...

Maar het moet gezegd: het aanbod van Zes vind ik wel indrukwekkend wat films betreft en ik kijk ook enorm uit naar enkele nieuwe series die ze gaan aanbieden vanaf deze week.

Grootste kijk-ik-naar-uit: Supergirl, de serie die draait rond het nichtje van Superman - zie ook de cheesy film uit 1984:



maandag 3 oktober 2016

September favorites


Naast het feit dat ik in september nog het staartje van mijn verlof had, wat zeker een grote favoriet is, vielen er nog een paar andere dingen te beleven.

Zo bracht ik begin september met een vriendin een bezoekje aan Aachen, mijn favoriete meest dichtbijzijnde Duitse stad. Na zo'n 2 uurtjes rijden met de auto sta je in de binnenstad en kan de fun beginnen. Ze hadden dat weekend zelfs de Europamarkt op bezoek, nog meer om van te genieten dus. Jammer genoeg heb ik geen foto's genomen, maar wees gerust dat het een prachtige dag was!


zondag 2 oktober 2016

September wrap-up


En weerom heb ik niet zoveel gelezen als ik had gehoopt...

De eerste anderhalve week van september had ik nog vakantie en toen heb ik er een paar boeken doorgedrukt die ik al sinds augustus aan het lezen was, maar sindsdien was het maar povertjes.

Alhoewel... Ik begon ook in het beest van een boek dat A little life van Hanya Yanagihara is (720 pagina's) en ben daar nog steeds in bezig.

Het totaal gelezen items voor september komt neer op 16, waarvan 6 boeken, 1 verhaal en 9 strips.
Zeven hiervan kregen van mij vier sterren, geen enkele behaalde de zo gezochte vijf sterren, maar er was er wel eentje die 2 sterren kreeg...

Mijn boek van de maand kreeg vier sterren: