vrijdag 30 september 2016

Kijktips week 01/10-07/10


Mensen, na al het zenderleed van de afgelopen maanden (er verdwenen véél te veel zenders waar ik naar keek van mijn tv-scherm) kunnen we weer gaan juichen: vanaf volgende week telt het Vlaamse tv-landschap maar liefst twee (2!!) nieuwe zenders! Allez ja, nieuw...

Eerst aan de beurt is CAZ, dat onze schermen komt verblijden vanaf 01/10. Niet dat dit echt een "nieuwe" zender is want die neemt gewoon de plaats in van Acht en wil zich profileren als een "mannenzender" wat in de programmatie zou moeten duidelijk worden.

De zender wordt op gang getrokken door een boksmatch tussen een aantal (wannabe) BV's, zo kunnen Josje Huisman en Olga Leyers elkaars gezicht verbouwen.

Op 06/10 verwelkomt sbsbelgium dan het zusje/broertje van Vier en Vijf: Zes (hebd'm?), dat als ondertitel USA. all day meekreeg. Zij beloven geen producties van eigen makelij, maar wél bakken series en films, zowel nieuwer als materiaal dat mensen "nog eens willen terugzien".

Ik kan al niet wachten!

woensdag 28 september 2016

A monster calls - Patrick Ness


Walker Books, 2015
236 p.
Vertaald als: Zeven minuten na middernacht

vrijdag 23 september 2016

Kijktips week 24/09-30/09


Groot en spannend nieuws want volgende week donderdag begint het derde seizoen van The Fall op BBC2!

De terugkeer van Stella Gibson (Gillian Anderson - all the love!) en Paul Spector (Jamie Dornan, jammer genoeg van Fifty shades of grey-faam), ik ben benieuwd!

zondag 18 september 2016

Bekeken : Frantz


Wie hier al een aantal jaar meevolgt, weet zonder twijfel wie mijn favoriete regisseur is.

Voor degenen die dat nog niet zouden weten: François Ozon ligt in de bovenste schuif bij mij en ver alles wat hij al tot nu toe gepresteerd heeft (en dat is al heel wat), kan bij mij op veel bijval rekenen.

Een nieuwe film van zijn hand vraagt dan ook om een automatische kijkbeurt, ik moet zelfs niet weten waarover de film gaat. En het toeval wil dat zijn laatste film vorige week bij ons in de zalen kwam: Frantz.

zaterdag 17 september 2016

Film kijken op kosten van een ander : Everybody happy


Soms zit het wel eens mee en dan mag je in plaats van zuslief naar de cinema op kosten van haar bank...

Afgelopen donderdag trok ik dus naar Oostende ('t was daar ook filmfestival) om naar een gratis film met walking dinner achteraf te gaan kijken.

De film in kwestie was de laatste worp van Nic Balthazar: Everybody happy.

vrijdag 16 september 2016

Kijktips week 17/09-23/09


De afgelopen week deed ik mijn ding op een ander medium dan televisie: ik had een 5 minuten durend interview op de Nederlandse radio over de Harry Potter tentoonstelling die volgend jaar naar Nederland gaat. En hoe kwamen ze bij mij terecht? Door deze eigenste blog.

Goed om weten dat mijn schrijfsels zelfs tot bij onze noorderburen worden gelezen.

En nee, geen link, er wordt te veel persoonlijke informatie in het interview weggegeven.

zaterdag 10 september 2016

Kijktip (mja) : Toni Erdmann


Een tijdje geleden bevroeg de BBC 177 filmcritici om een lijst samen te stellen van de beste films van de 21ste eeuw. De top 100 werd uiteindelijk een top 102, want er werden maar liefst 3 films op de 100ste plaats gezet.

Zelf heb ik al 58 van deze films gezien, waardoor ik met héél gemengde gevoelens naar deze lijst kijk want zo belandde The assassin (ik krijg nog steeds kotsneigingen als ik aan die film denk) op nummer 50 en onverdiende oscarwinnaar Son of Saul (echt mensen, er zijn veel betere Holocaustfilms gemaakt!) op nummer 34. Onbegrijpelijk...

Anyway, één van de films op de 100ste plek werd Toni Erdmann, een Duitse komedie die nog maar een goede maand bij ons in roulatie is en hoewel de trailer mij totaal niet aansprak, ben ik hem toch gaan bekijken.

De filmposter is misschien nogal onduidelijk, maar als je de film gezien hebt, klopt het plaatje helemaal...

vrijdag 9 september 2016

Kijktips week 10/09-16/09


Oh boy... Vorige week eindigde het veertiende seizoen van Law & Order : Special Victims Unit op Vijf met een knaller van een cliffhanger. De deze in zak en as want ze zijn daar bij Vier (waar het eerst zat) en Vijf nogal wispelturig wat betreft het uitzenden van deze reeks... Bijvoorbeeld: op zondagavond na middernacht??

Maar wat blijkt nu: Netflix plaatste recent het vijftiende en zestiende seizoen op hun site, kan ik meteen gaan bingewatchen en mijn onveiligheidsgevoel met 500% doen stijgen!

Ik ben al mijn best aan het doen, want na de "ontdekking" twee dagen geleden, heb ik er al 5 afleveringen op zitten...

donderdag 8 september 2016

In een donker donker bos - Ruth Ware


Luitingh-Sijthoff, 2016
318 p.
Vertaald uit het Engels: In a dark, dark wood

woensdag 7 september 2016

Illuminae - Amie Kaufman & Jay Kristoff


Rock the Boat, 2015
599 p.
Niet vertaald

zondag 4 september 2016

De vegetariër - Han Kang


Nijgh & Van Ditmar, 2015
222 p.
Vertaald uit het Zuid-Koreaans: 채식주의자 (Chaesikjuuija)

vrijdag 2 september 2016

Kijktips week 03/09-09/09


Vorige woensdag was écht wel het hoogtepunt van mijn tv-kijkweek. Zo man zo vrouw schoot uit de startblokken met zowat het beste koppel dat je kon krijgen: een volle neef en nicht die samen vier kinderen hadden en er, hoewel ze 27 en 26 jaar oud waren, uitzagen als twee tieners van maximum 16. De marginaliteit scoorde hoog...

Daarna was het de beurt aan Karen Damen en haar bestie James Cook in Nieuwe buren. Plaatsvervangende schaamte, dat wel, want Karen en James zitten er zelf warmpjes in, moeten niet op een euro kijken en gaan nu eens leven van een leefloon. Humor zat er genoeg in het programma, maar de waardigheid was ver te zoeken... Wat niet wil zeggen dat ik er van genoten heb.

En ik zei vorige week nog dat maandag een drukke kijkdag zou worden, maar nu wordt het wel helemaal problematisch want ook VTM schiet uit de startblokken...

Naast maandag krijgt zondag eveneens een druk kijkschema te verwerken vanaf deze week, aangezien één daar ook van start gaat met nieuw gerief.

Nog een geluk dat ik nog een weekje vakantie heb, zo kan ik alles netjes bekijken.

donderdag 1 september 2016

Augustus favorites


Augustus was een drukke maand, met in de eerste helft nog werken (tegen mijn zin, de vakantie lokte al) en vanaf 13/08 eindelijk 4 glorieuze weken vakantie (die dus nog steeds niet gedaan zijn).

Het hoogtepunt van de maand was mijn vijfdaagse trip naar Londen - nog steeds moe daarvan - en dan vooral het bezoek aan de Harry Potter Studio Tour die we op zondag 20/08 aandeden.

Maar er viel nog meer te beleven: