donderdag 30 juni 2016

Kijktips week 02/07-08/07


Als er iets is waar ik ab-so-luut niet tegen kan, dan zijn het wel onverwachte veranderingen in mijn tv-programmatie en al zéker als die veranderingen er komen om redenen waar ik compleet niet mee gediend ben...

Om maar te zeggen dat het niet uitzenden van een aflevering van Salem op 2BE komende zondagavond omwille van een "liveverslag vanop de wei van Werchter" niet in goede aarde gevallen is. Werchter interesseert mij geen h*l en al helemaal niet als iets waar ik naar kijk ervoor moet wijken!

Maar on with the show...

woensdag 29 juni 2016

De Colorado Kid - Stephen King


 Luitingh-Sijthoff, 2005
143 p.
Vertaald uit het Engels: The Colorado Kid

maandag 27 juni 2016

Gisteren is niet meer (Natte maan, 6) - Sophie Campbell


Xtra, 2016
158 p.
Vertaald uit het Engels: Yesterday's gone

zondag 26 juni 2016

Memento (Harmony, 1) - Mathieu Reynès


Dupuis, 2016
56 p.
Vertaald uit het Frans: Memento

Berserkers (De werelden van Thorgal: de jonge jaren, 4) - Roman Surzhenko en Yann


Le Lombard, 2016
48 p.
Vertaald uit het Frans: Berserkers

zaterdag 25 juni 2016

Reborn - Aimée de Jongh


Don Lawrence Collection, 2016
46 p.

vrijdag 24 juni 2016

Kijktips week 25/06-01/07


Ik had het al eventjes over de veranderingen die op til zijn in televisieland. Deze week kwam dan nog het bericht dat Acht wordt overgenomen door Medialaan en een MANNENZENDER zal worden.

Seks en...
Eerlijk gezegd begrijp ik dat niet zo goed. Het aanbod van Acht was al redelijk mannelijk te noemen afgaand op de series, de soms voze humor die je daar kan zien en hun keuze in documentaires die altijd wel iets spectaculairs moeten tonen...

Geen idee wat dat dan zal worden vanaf september, want hoe kan die zender nog mannelijker? Met andere woorden: nog een zender waar ik niet meer naar zal moeten kijken...

zondag 19 juni 2016

Boekenfestijn Gent - voorjaar 2016


In een vorig bericht werd het al even aangehaald: afgelopen donderdag trok ik naar Gent om wat geld te gaan uitgeven op het Boekenfestijn in Flanders Expo.

En ik hield het redelijk proper voor mijn doen. Na bijna 3 uur browsen aan de tafels in de grote expohal had ik een "haul" van 8 boeken. Dat konden er heel wat meer geweest zijn want ik heb er een pak laten liggen en ben er ook enkele die al in mijn mandje lagen op het einde terug gaan leggen - terugvinden waar ik ze gehaald had, bleek daarbij nogal een opgave te zijn...

zaterdag 18 juni 2016

Uitgebreid weekend watching


Vandaag (zaterdag) werd "laatste aflevering van het vierde seizoen"-dag, want ik zag zowaar de laatste aflevering van het vierde seizoen van 3 verschillende series.

De kijkmarathon was al bezig sinds woensdag, want ik had eindelijk mijn langverwachte en zuurverdiende 5 dagen vrij om mezelf weer wat op te laden. En massa's tv-kijken hoort daar voor mij nu eenmaal bij.

Couch potato much? Ja en nee, want voor elke aflevering die ik bekeek, zat ik 5 minuten op mijn hometrainer (die staat naast de zetel in de living, kwestie van geen kijkminuut te verliezen) en op die manier zat ik al snel een uur per dag op de fiets - de zadelpijn kan het bevestigen.

Kijktips week 18/06-24/06


De afgelopen weken kwam de boodschap dat er een aantal zenders uit mijn tv-aanbod van Proximus zouden verdwijnen. De meeste mensen zullen deze zenders niet missen, maar voor mij waren ze een bron van escapisme, een lichtpunt in een anders heel bleke wereld die mij verder niets te bieden heeft...

Wie zijn de slachtoffers?

Eerst en vooral SyFy en 13th Street, twee betaalzenders die series en derderangsfilms aanbieden. Ik ben hiervoor geabonneerd op het entertainment boeket van Proximus. Voor de films doe ik het niet (hoewel, de Sharknado-trilogie kan zeker op mijn sympathie rekenen), maar wel voor de rijkdom aan series die ik op die manier mocht ontdekken: Defiance, Dark matter, Haven, Warehouse 13, The librarians, The whispers,... én voor al de herhalingen van Stargate SG-1, één van mijn favoriete series ooit. Vanaf 1 juli verdwijnen deze twee zenders in de vergetelheid en doekje voor het bloeden wordt de zender "Movies en Series" waar je nu apart voor moet betalen, maar die dus nul komma niks interessants in zijn aanbod heeft voor mij...

You will be missed...
Het volgende slachtoffer wordt de muziekzender Anne, die indertijd speciaal voor Proximus werd gecreëerd om de Vlaamse muziek te promoten. Het was op deze zender dat ik voor het eerst Helene Fischer aan het werk zag in Annes wekelijks uurtje Puur DE. Dat programma is al lang afgevoerd, maar af en toe kan je naast de gebruikelijke Vlaamse schlagerhoempapa iets moois op de zender zien. Vanaf september geen Anne meer, maar het inferieure (dat heb ik toch gelezen) Ment tv dat nu al op Telenet te zien is.

En dan kwam deze week nog het bericht dat 2BE vanaf september van naam verandert. Het wordt nu Q2, het televisie-equivalent van de hypernerveuze muziekzender Q Music, zodat ze zich op "jonge koppels" kunnen focussen. What the hell???

Naast het feit dat er momenteel op tv ver niets meer te beleven valt, komt al dit nieuws voor mij als een koude douche, waarom moeten de goeie dingen in het leven altijd afgepakt worden?

Positiever nieuws: ik heb eindelijk gevonden hoe ik de timer van mijn tv moet afzetten want na 4 uur kijken viel dat ding vanzelf uit. Geen enkel apparaat bepaalt hoe lang ik tv kijk!

maandag 13 juni 2016

zondag 12 juni 2016

Het schismatieke schrijven, deel 2 en 3 - Erik Vlaminck


Wolven huilen
Wereldbibliotheek, 1993
153 p.

Stanny, een stil leven
Wereldbibliotheek, 1996
108 p.

zaterdag 11 juni 2016

Kijktips week 11/06-17/06


En we zijn vertrokken... Het EK is begonnen! Momenteel is trouwens Frankrijk op de achtergrond tegen Roemenië aan het voetballen.

Vorige zondag keek ik in familieverband (vroege vaderdag gevierd) naar de oefenwedstrijd België-Noorwegen.

En daar stak een oud zeer terug de kop op: ik slaag er gewoon niet in om Dries Mertens en Eden Hazard uit elkaar te houden...

Echt jong, wie is nu wie?
Een oud zeer, jawel, want ik heb het ook bij films en tv-series: als daar twee acteurs of actrices in rondlopen die ik voordien nog niet gezien heb en die ook maar halfslachtig op elkaar lijken (allebei bruin haar hebben is al genoeg), kan ik ze niet uit elkaar houden...
Het meest frappante voorbeeld? Ik deed er twee afleveringen over om Lady Mary en haar moeder uit elkaar te houden in Downton Abbey. Schaamtelijk, ik weet het, want die lijken toch niet zo heel veel op elkaar. Maar 't is dus een kruis dat ik moet dragen...

vrijdag 10 juni 2016

Tseu Hi: de drakenvrouw. 1 (Bloedkoninginnen)


Daedalus, 2016
56 p.
Vertaald uit het Frans: Tseu Hi. La dame dragon, tome 1

woensdag 8 juni 2016

Promise, deel 1 en 2 - Thierry Lamy en Mikaël


Het boek van de laatste dagen
Glénat Benelux, 2013
48 p.
Vertaald uit het Frans: Le livre des derniers jours

De lijdende mens
Ballon, 2014
56 p.
Vertaald uit het Frans: L'homme souffrance

zaterdag 4 juni 2016

Kijktips week 04/06-10/06


En we zitten officieel in de summerfunk...

Geen nieuwe programma's te vernoemen deze week want al het oude is gedaan en er is nog niets in de plaats gekomen. Zelfs de obligatoire sportprogramma's zijn er nog niet want het EK is nog niet begonnen.

Saaiheid troef op tv wat gewone programma's betreft, maar er zijn wel een pak goeie films te zien!

Ja, een échte Cat Cinema in Londen! 't Is nog maar een idee, but I like it!

vrijdag 3 juni 2016

Malva - Hagar Peeters


De Bezige Bij, 2015
238 p.


donderdag 2 juni 2016

Mei favorites


Zoals al gezegd in mijn kijktips vorige week, valt er op televisioneel vlak niet veel meer te beleven nu, want zowat alles waar ik naar kijk is stopgezet of zal tegen eind deze week stopgezet zijn.

Dit maakt heel wat tijd vrij voor mij om andere dingen te doen (lezen, dvd kijken, cinema doen, Netflix...) want vanaf 2/6 heb ik enkel nog op dinsdagavond iets om te bekijken - tot Topdokters er ook de brui aan geeft...

Dit gezegd zijnde, heb ik op tv toch wat leuks beleefd de afgelopen maand:

woensdag 1 juni 2016

Mei wrap-up


Mei begon met heel wat goede leesbedoelingen, maar uiteindelijk werd het maar een mager beestje, zeker als je goodreads moet geloven: de teller staat daar op 14 gelezen items, hier was slechts 1 "echt" boek bij, de rest bestaat uit 2 miniboekjes en strips.

Toch moet ik vermelden dat ik momenteel nog in 3 boeken bezig ben, waarbij ik in het ene op pagina 484 van 623 ben, in het andere op p. 164 van 238 en in het laatste op p. 24 van 153. Dus eigenlijk heb ik qua volume nog 2 boeken gelezen als je rekent dat een normaal boek ongeveer 300 pagina's telt.

Niet slecht. Helemaal niet slecht.

Maar die boeken zullen moeten volgen in mijn juni wrap-up...

Boek van de maand wordt het enige boek dat ik gelezen heb, maar dat kreeg dan ook 5 sterren: