zaterdag 30 april 2016

Kijktips week 30/04-06/05


Vorige zondag pakte 2BE uit met het nieuwe 10de seizoen van The X-Files. Niemand zal verbaasd zijn als ik zeg dat ik klaar zat om de iconische serie uit mijn jeugd te herbeleven.

Jammer genoeg was die eerste aflevering (die ik al eerder online had gezien) niet direct het grote herkenningsfeest, meer nog, het was gewoon een saaie bedoening die niet meteen aanzette om verder te kijken...

Maar zoals bovenstaande poster zegt: I still want to believe en ik zal dus de komende 5 weken op zondag paraat zijn. Hopelijk wordt het niet allemaal zo'n bagger als de eerste aflevering...

zaterdag 23 april 2016

Kijktips week 23/04-29/04


Het is vandaag Wereldboekendag en daarmee samenhangend ook op de kop af 400 jaar geleden dat The Bard, William Shakespeare, het tijdelijke voor het eeuwige wisselde (hoewel dat door de verschillende kalenders die in die tijd gebruikt werden, toch niet blijkt te kloppen, maar soit).

Zelfs Google spendeert er vandaag een doodle aan:

En voor wie zou denken "Bah, da's ouwe koek, wie is daar nog in geïnteresseerd?", een overzichtje van 's mans bijdrage aan de Engelse taal - uitdrukkingen die vandaag de dag nog steeds gebruikt worden:

Vandaag zal voor mij dan ook een leesdag en geen tv-dag worden, zij het dan tot een uur of 6 want er gaat ook nog gequizd worden vanavond...

zaterdag 16 april 2016

Kijktips week 16/04-22/04


Vorige week liet Vier een nieuwe serie op ons los in hun zondagse crimenight: Blindspot.

Een vrouw met geheugenverlies wordt naakt in een sportzak (je moet het zien om het te geloven) op Times Square teruggevonden. Wat meer is: heel haar lichaam staat vol met tatoeages die tips kunnen geven naar mogelijke misdaden.

Voor mij heeft deze serie haar start niet gemist: een intrigerend begingegeven, met daarnaast degelijk acteerwerk en genoeg mysterie, naast wat vechtscènes, om mijn aandacht vast te houden.

Wie dit vorige zondag gemist heeft: Vier zendt de twee eerste afleveringen vanavond opnieuw uit na de film (vanaf 23.05u).

maandag 11 april 2016

Pride and prejudice... en ZOMBIES


Nog maar eens een biecht: de BBC-reeks Pride and Prejudice uit 1995 heeft mijn hele romantische kijk op de wereld bepaald of misschien beter gezegd: misvormd.

Een jarenlange liefdesaffaire met de reeks en het boek werd het resultaat.

Colin Firth zal voor eeuwig en drie dagen mijn ideale mr. Darcy blijven, niemand kan daar aan tippen en hijzelf mag nog opdraven in -tig films en series, hij is en blijft Darcy voor mij...

zaterdag 9 april 2016

Kijktips week 09/04-15/04


Vorige week liet Vier al enkele nieuwe programma's op ons los, waarvan Jani gaat... toch wel hetgene was waar ik het meest naar uitkeek. Echt voldoening schonk het niet, maar meer Jani op tv is altijd goed.

Trouwens, de manier waarop ze reclame maken vind ik geniaal met die Tiny-achtige "boeken". Deze week gaat Jani fietsen met Tom Boonen...


zondag 3 april 2016

FACTS 2016: spring edition


De eerste echt heerlijke dag van het jaar.

Geen beter moment om FACTS te gaan bezoeken!

Voor wie dit evenement niet kent: ieder jaar gaat in Gent in Flanders Expo de FACTS beurs door, het walhalla voor comicbook- en scifi-fans. Normaal gezien is dit in oktober - meestal tijdens het filmfestival zodat ik niet kan gaan - maar dit jaar is er ook een "spring edition" en daar moest ik gewoon heen.

zaterdag 2 april 2016

Maart favorites


Een nieuwe maand, een nieuw lijstje van favorieten uit de afgelopen maand!

Maart 2016 gaat eerst en vooral de geschiedenis in als de maand waarin ik 3 keer naar de film ging. Na eerst de glorieuze maand januari met 4 bioscoopbezoeken en helemaal niks in februari, kreeg ik in maart een beetje mijn groove terug.

Over How to be single en Room maakte ik al een apart blogbericht, maar op 13 maart ging ik ook nog kijken naar Deadpool.


vrijdag 1 april 2016

Weekend watching + kijktips week 02/04-08/04


Vorig weekend werd er weer gewatched dat de stukken er af vlogen... Dankzij het verlengde paasweekend kon ik mij 2 dagen (op zondag waren er de familiale paasverplichtingen) storten op dvd en onbekeken opnames van tv.

Wat werd er dan bekeken? Het tweede seizoen van Les revenants (bij ons op dvd uitgegeven onder de naam Rebound), de Franse succesreeks over mensen die na jaren dood te zijn, ineens weer op de drempel bij hun geliefden staan.