vrijdag 2 september 2016

Kijktips week 03/09-09/09


Vorige woensdag was écht wel het hoogtepunt van mijn tv-kijkweek. Zo man zo vrouw schoot uit de startblokken met zowat het beste koppel dat je kon krijgen: een volle neef en nicht die samen vier kinderen hadden en er, hoewel ze 27 en 26 jaar oud waren, uitzagen als twee tieners van maximum 16. De marginaliteit scoorde hoog...

Daarna was het de beurt aan Karen Damen en haar bestie James Cook in Nieuwe buren. Plaatsvervangende schaamte, dat wel, want Karen en James zitten er zelf warmpjes in, moeten niet op een euro kijken en gaan nu eens leven van een leefloon. Humor zat er genoeg in het programma, maar de waardigheid was ver te zoeken... Wat niet wil zeggen dat ik er van genoten heb.

En ik zei vorige week nog dat maandag een drukke kijkdag zou worden, maar nu wordt het wel helemaal problematisch want ook VTM schiet uit de startblokken...

Naast maandag krijgt zondag eveneens een druk kijkschema te verwerken vanaf deze week, aangezien één daar ook van start gaat met nieuw gerief.

Nog een geluk dat ik nog een weekje vakantie heb, zo kan ik alles netjes bekijken.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 03/09:
Thor : the dark world (Vier 20.30u) - ik heb een boon voor deze Marvelverfilmingen en Chris Hemsworth als Thor.
The bridge. Seizoen 3 (Canvas 20.35u) - wie de uitzendingen op NPO gemist heeft, krijgt hier een herkansing. Twee afleveringen na elkaar.

Chocolat (Vitaya 20.40u) - de zoveelste herhaling van deze slijmerige romantische film.
The maze runner (VTM 20.45u) - bijna onbekijkbare verfilming van een onleesbaar YA-boek. Voor de liefhebbers.
The help (één 21.20u) - geslaagde verfilming van het prachtige boek van Cathryn Stockett. Skeeter wil een boek schrijven over zwarte huishoudhulpen en stuit daarbij op heel wat obstakels. Kijken!

What Maisie knew (Canvas 22.35u) - de ouders van Maisie gaan uit elkaar en geen van beide wil eigenlijk het hoederecht. Sterk drama, gezien vanuit de ogen van Maisie. En 't is geen tearjerker!

The mummy returns (Q2 22.40u) - Indiana Jones-kloon, maar wel een goeie.
A beautiful mind (VTM 23.05u) - Oscarwinnaar, want Russell Crowe speelt iemand met een mentale ziekte.
Melancholia (NPO2 00.15u) - de wereld gaat er aan en niemand lijkt dat te zien aankomen, behalve Kirsten Dunst. Film die je gewoon over jou moet laten komen. Het bekijken waard.

Zondag 04/09:
De kotmadam (VTM 19.55u) - alles komt terug, dus ook de geriatrische kotmadam Jeanne en haar Jef in een splinternieuw seizoen. Voor de liefhebbers (not me).
Miranda Hart : my, what I call, live show (Acht 20.30u) - ja, een herhaling, maar Miranda blijft grappig.
Sorry voor alles (één 20.30u) - verborgen camera programma met Adriaan Van den Hoof, de nieuwe golden boy van de VRT. Kan tenenkrullend worden.
Bowlingballs (VTM 20.35u) - Vlaamse komische film over een marginale motorbende. Met zowat de hele cast van Tegen de sterren op.
Professor T. (één 21.35u) - deze kreeg een nieuwe titel aangezien gewoon T. te verwarrend was. Koen De Bouw keert terug als de contactgestoorde T.
Intouchables (NPO2 23.20u) - ik heb het al gezegd: wie deze film nog niet gezien heeft, moet zich schamen. Je weet wat te doen.

Maandag 05/09:
Axel opgelicht (VTM 20.35u) - heethoofd Axel Daeseleire laat zich in dit tweede seizoen opnieuw oplichten op reis. Ik kijk er al naar uit!

Rizzoli & Isles (Vijf 20.35u) - de rest van het zesde seizoen. Kunnen ze op deze zender nu eens niet volledige seizoenen na elkaar uitzenden? (zie ook Grey's Anatomy)
13 going on 30 (Vitaya 20.35u) - charmante komedie met Jennifer Garner die als 13-jarige ineens een 30-jarig lichaam krijgt.
Cordon (VTM 21.45u) - tweede seizoen van deze dramareeks. Ik ben benieuwd.

Dinsdag 06/09:
Time out of mind (Acht 20.35u) - film die op het Sundance Festival werd vertoond. Met Richard Gere als dakloze, kan interessant worden.

Jonas en Van Geel (VTM 20.35u) - deze talkshow is terug, ik ga niet kijken.
Alloo bij... (VTM 21.45u) - in een totale rip-off van Kroost op Vier, volgt Luc Alloo een aantal bekende Vlamingen. Hij begint met Gert Verhulst (urgh).
De ideale wereld (Canvas 22.00u) - dit "satirisch" magazine is terug. Sociaal incapabele Michiel! Sociaal incapabele Michiel!

Woensdag 07/09:
Het grootste licht (VTM 20.35u) - ongetwijfeld tenenkrullend spelprogramma met Gert Verhulst (urgh) aan het roer.
Bridesmaids (Vitaya 20.35u) - Vitaya doet deze week zijn best met lady-comedy. Over een roedel vriendinnen die bruidsmeisje moeten spelen.
Helden van hier : door het vuur (VTM 21.40u) - terugkeer van deze docureeks rond de brandweer van Gent. Toptv dit. Brand. Stad.

Donderdag 08/09:
Lucy (Q2 20.35u) - intelligente SF-film met Scarlett Johansson die door een drug evolueert naar een volgend stadium. Kijken.

De Ridder (één 21.15u) - ooit een aflevering van gezien en bij mezelf gezegd: nooit meer. Maar ze blijven nieuwe afleveringen maken, dus er zullen mensen naar kijken. Seizoen 4 al.
Callboys (Vier 21.20u) - lang aangekondigde komische reeks over een bende gigolo's. Dit kan zo fout gaan...

Vrijdag 09/09:
The Bourne supremacy (Q2 20.35u) - aha, ze gaan er de hele Bourne-reeks doorjagen op Q2. Goed, ik heb de derde nog niet gezien, die is dus voor de week erna.
Little big shots met Nathalie Meskens (VTM 20.40u) - show waarin piepjonge kandidaatjes mogen tonen wat ze in hun mars hebben. 't Is dat er anders niets op tv is...
Rectify (NPO3 22.15u) - dit werd deze zomer nog eens herhaald op Canvas, maar wie deze serie nog niet gezien heeft: 't is de moeite. Twee afleveringen.
Ocean's twelve (Vier 22.50u) - tweede heist-movie met George Clooney en co. Naar het schijnt komt er een remake met allemaal actrices in de plaats van de acteurs. Yeay!

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten