donderdag 1 september 2016

Augustus favorites


Augustus was een drukke maand, met in de eerste helft nog werken (tegen mijn zin, de vakantie lokte al) en vanaf 13/08 eindelijk 4 glorieuze weken vakantie (die dus nog steeds niet gedaan zijn).

Het hoogtepunt van de maand was mijn vijfdaagse trip naar Londen - nog steeds moe daarvan - en dan vooral het bezoek aan de Harry Potter Studio Tour die we op zondag 20/08 aandeden.

Maar er viel nog meer te beleven:

Nog niet moe genoeg van het rondwandelen op de Studio Tour, trokken we op maandag 21/08 richting Brighton om een dagje te gaan uitwaaien aan zee.

Enkele impressies:

In Brighton moét je de Pier gaan bezoeken, met amusementpark en al.
Een stukje taart bij Choccywoccydoodah, bekend van TLC.
De oude, verkoolde pier. Staat er als een monument voor het verleden.
De British Airways i360, zonder twijfel prachtig van uitzicht, maar 15£ om in 15 minuten omhoog en naar beneden te gaan was ons toch wat te veel.
The Royal Pavilion, prachtig gebouw.
Op TV kon ik mij ook uitleven:

Zoals ik al in een eerder bericht aanhaalde, gooide Netflix het hele seizoen (8 afleveringen) van Stranger Things eind juli online.



Ondertussen heb ik het hele ding bekeken en er van genoten! Het tweede seizoen is al in de maak, iets om naar uit te kijken volgend jaar...

Nog op Netflix keek ik naar Tallulah, een eigen productie met Ellen Paige in de hoofdrol.



Een kleine maar fijne film.

Zelfs de cinemazalen deed ik aan: ik zat 3 keer in het donker te kijken naar een film waar ik veel verwachtingen bij had en die werden niet altijd ingelost...

Eerste in rij was Suicide Squad en de reden dat er op mijn blog nog niets over verscheen, is omdat ik het echt een rotslechte film vond die totaal niet aan de verwachtingen voldeed. Een schitterende trailer (want die heeft de film!) wil nog niet zeggen dat de film zelf het bekijken waard is...

Ok, Harley Quinn (Margot Robbie) was de moeite en ook Deadshot (Will Smith) kon er mee door, maar de rest van de acteurs, pffffffrt... Om nog maar van het "verhaal" te zwijgen dat er helemaal geen was.

De twee volgende films, Ghostbusters en Star Trek Beyond konden op heel wat meer krediet rekenen bij mij.

De bespreking van Ghostbusters vind je hier, die van Star Trek Beyond hier.

Om nog even op mijn Londenreis terug te komen: ik heb hier denk ik nog nooit een juweelfavoriet gepost, maar nu heb ik er één in de aanbieding.

Ik kocht mij op Camden Market een bolrond zakhorloge met twee vleugeltjes eraan.

En ja, da's totaal de golden snitch uit Harry Potter. Fanvreugde voor 6.00£!

Nog in Londen - geld dat ik daar uitgegeven heb! - kocht ik mij in de Disney store een Funko bobble-head van BB8 uit de laatste Star Wars film.

Van Star Wars had ik er nog geen en aangezien ik mezelf de regel heb opgelegd dat ik 1 Funko per fandom (regel al met de voeten getreden voor Doctor Who) wil/mag kopen, is dit mijn Star Wars exemplaar!

Wat mijn TBR betreft, die is natuurlijk serieus aangegroeid, want zoals ik hier al liet weten: ik kocht maar liefst 5 boeken in Londen.

Maar dat waren niet de enige boekaankopen in augustus...

Op 02/08 kocht ik mij Harry Potter and the cursed child, maar die heb ik natuurlijk wél al gelezen.

Diezelfde dag kocht ik mij ook nog On cats van Charles Bukowski, een verzameling van zijn teksten en gedichten over katten, met foto's van Bukowski en de katten in zijn leven.

Later die week sprong ik binnen bij de Standaard boekhandel en daar vond ik De oude man en de kat van Nils Uddenberg.

Tja, literatuur over katten, ik kan er al meer dan een schap mee vullen in mijn boekenkast en ze zijn ook zo goed als automatische aankopen als ik er een zie in een boekenwinkel.

Een mens mag zijn zwakheden hebben he.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten