zondag 28 augustus 2016

The making of Harry Potter - Warner Bros Studio Tour


Vorige zomer bezocht ik de Harry Potter tentoonstelling in Parijs (ja, die die nu in Brussel staat) en dat smaakte naar meer.

Al snel werd een trip naar Londen gepland om daar de Warner Bros Studio Tour aan te doen, op de plek waar de films voor een groot deel werden opgenomen.


En vorige zondag was het dan zover!

Wij boekten ons bezoek bij Golden Tours, zodat we vervoer naar de Studios hadden en terug. En omdat we de sessie van 15.00u gekozen hadden (inkom rond 17.00u), kregen we nog korting ook.

Vertrekken deden we in een echte Harry Potter bus:
Tijdens de reis naar de Studios werd de eerste Harry Potterfilm in de bus gespeeld. Maar aangezien het zondag was en het verkeer vlotjes liep, waren we in een uurtje tijd waar we moesten zijn en hadden we slechts een halve film gezien (niet dat ik die al -tig keer gezien had...).

We hadden nog eventjes vooraleer we binnen mochten, dus konden we de inkomhal aan een inspectie onderwerpen. De reuzegrote portretten vingen meteen mijn aandacht:

En ook de vliegende auto uit Chamber of secrets hangt daar:

Er moet natuurlijk reclame gemaakt worden voor Fantastic beasts and where to find them, de eerste van drie films die in november dit jaar uit komt:

Het kostuumpje van Newt Scamander (l.) ! Dichter bij Eddie Redmayne zal ik nooit geraken.
En dat was nog maar de ingang, het echte werk moest nog beginnen... Laten we zeggen dat het betreden van de eigenlijke studio's nogal magisch was, ik voelde me meteen weer kind.

Een paar impressies van de tour:

Chocoladefestijn uit The goblet of fire.
Neville neemt het op tegen zijn klasgenoten in The philosopher's stone. Blijkbaar was deze pyjama exclusief te zien op dit moment.
De sorting hat in het kantoor van Dumbledore.
Snape in zijn element: potions class.
Mrs. Norris werd gespeeld door 3 verschillende katten, wie had dat gedacht?
Één van de meer dramatische/griezelige scènes uit de Harry Potterreeks.
Kantoor van Dolores Umbridge. Schattigheid alom voor zo'n geslepen mens.
Je kan in deze hal doen alsof je op een bezemsteel rondvliegt, en dat hebben we ook gedaan. Trouwens, de mensen daar zijn zo lief: ik kreeg eerst een Gryffindor robe in mijn handen gestopt, maar toen de medewerker zag dat ik een Slytherin t-shirt aanhad, vroeg hij of ik een groene wou (ja, natuurlijk!). Jammer genoeg mochten in dat deel geen foto's genomen worden en de officiële foto die je daarna kon kopen kostte 14.00£. Afzetterij...

Na dit alles kom je op Platform 9 3/4 terecht, maar daar heb ik dus geen foto van genomen, vreemd - de foto aan het bagagekarretje was er wel, maar die komt niet op internet.

Daarna is er eventjes tijd voor een hapje en een drankje (als je dat wil) en kan je butterbeer kopen, iets waar ik al de hele tour naar uitkeek. Er was ook butterbeer icecream te verkrijgen en aangezien ik niet kon kiezen, werd het beide.

Was dus al bijna voor de helft uit toen ik besefte dat ik nog een foto moest nemen...
Eerlijk? Butterbeer smaakt als een slechte limonade en de slagroom die ze er op spuiten om een bierkraag voor te stellen is ook niet dat. Het ijs daarentegen zou ik iedereen aanraden want dat vond ik héél lekker. 

Tja, ik heb er toch de bierkruik aan overgehouden...

Op het binnenpleintje tussen de twee delen van de tour staat onder andere het huis van de Dursleys, waar je even kan binnenwandelen en wat foto's nemen.

Ook de schaakstukken uit The philosopher's stone zijn daar te bewonderen. De mooiste is natuurlijk de koningin die Ron van zijn paard sloeg:

Het tweede deel van de tour gunt ons een blik achter de schermen: animatronics (die kleine Voldemort was super creepy!), levensgrote modellen en modellen die het als computeranimatie halen in de films. Dat ik de thestral niet kon fotograferen, maakt mij nog steeds boos. Die ene trut bleef er maar voor hangen en hoe meer ik probeerde, hoe meer ze in de weg kwam staan. Sommige mensen he...


En deze bewoog zelfs!
Nog een verrassing was Diagon Alley. Je kon het tijdens daglicht en in schemerlicht bekijken (wat niet bevorderlijk voor de foto's was).



Nog wat gallerijen met artwork later, bevind je je bij een megagrote maquette van Hogwarts, nog zo'n magische ervaring.

Dit was het einde van de tour, maar natuurlijk volgde hierna nog de grote winkel met merchandise en wie kan zich daar nu inhouden?

Mijn buit uit de winkel:

Ik vind dat ik me nog ingehouden heb: de chocolate frog is zowat een overgangsrite voor mensen die de tour bezocht hebben (kijk maar naar al die Harry Potter hauls op youtube!) en het doosje staat ook heel mooi bij mijn Harry Potter boeken in de boekenkast. 

Oorspronkelijk wou ik mij een sleutelhanger met de deathly hallows kopen, maar na wijs beraad (Ga ik dit gebruiken? Kan dit tegen heel wat getrek en gesleur?) liet ik deze liggen en ging ik voor de magneet met de poster van Bellatrix. Heel wat beter, want ik koop normaal gezien toch een magneet voor mijn bord in de keuken als ik op reis ben. De balpen was een last minute ingeving aan de kassa (ze weten wel hoe ze het moeten doen daar), maar kan ik wel gebruiken, zowel om te schrijven als om te doen alsof ik een echte toverstaf in mijn handen heb.

Wie nu denkt dat het afgelopen is met Harry Potter merchandise, heeft het mis, want ik kocht nog twee Harry Pottergerelateerde dingen in Londen:

Op zondagvoormiddag brachten we een bezoekje aan Camden market en daar kon ik dit juweeltje scoren: een golden snitch geïnspireerde hanger die ook een zakhorloge is. Voor zes pond kan je niet sukkelen en ik vind het eerlijk gezegd mijn beste Harry Potter-koop van de reis.

In Primark kon ik mij ook niet inhouden (ze hebben daar altijd een pak Harry Potterspullen):

Bron: www.primark.com
Lang zullen ze niet meegaan, daar ben ik zeker van, maar tot die tijd zitten mijn voeten in Hogwartsschoenen!

Wil ik nog terug? Zéker, want ze blijven nieuwe dingen aan de tour toevoegen en ze hebben bepaalde thema's die elkaar afwisselen waardoor je steeds iets anders/nieuws kan ontdekken.

En misschien ga ik ook nog eens naar de tentoonstelling in Brussel, ik heb toch nog twee weken vakantie...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten