zaterdag 27 augustus 2016

London book haul


Ah, de zomer, tijd voor vakantie, ontspanning én een citytrip van 5 dagen naar Londen!

Mezelf zijnde, kon ik niet anders dan met een stapel boeken thuiskomen. Maar liefst vijf in totaal...

En nee, geen schaamte, hoegenaamd niet.

De eerste boekenwinkel op mijn weg was Waterstones aan Piccadilly Circus, een walhalla van zes verdiepingen met boeken - en een café en een restaurant.

We deden de winkel aan rond 20.00u en aten eerst iets in het restaurant want op onze eerste Londense dag waren we eigenlijk al dodelijk vermoeid en uitgehongerd. Het moet gezegd: het eten was voortreffelijk.

Daarna kon de schattenjacht door de verschillende verdiepingen beginnen. De bovenste twee kon ik gelukkig al overslaan, want aan non-fictie doe ik niet.

De buit:

Mensen die mij een beetje kennen zouden nu een verkeerd idee kunnen krijgen.

Nee, ik kocht The master and Margarita niet omdat er een kat op de cover staat. Dit boek zie ik de laatste tijd zowat overal opduiken en daarom wou ik het wel eens lezen. Ik kan er ook niet aan doen dat er op ver elke editie van dit boek een kat de cover haalt...

En ook Cat's cradle werd niet gekocht omdat er cat in de titel staat (het boek heeft trouwens niets met katten te maken), dit werd aangeschaft omdat ik al Slaughterhouse five las en nog wel eens iets van Vonnegut wou proberen.

Laatste werd A natural history of dragons, een dagboek van een Victoriaanse edelvrouw die draken bestudeert. Dit kan niet anders dan goed zijn, ik ben er zeker van.
Het meisje aan de kassa reageerde heel enthousiast want zij had het boek ook net gekocht. Op de vraag of ik eveneens een fan van Game of thrones was, kon ik alleen maar ja antwoorden, hoewel ik de boeken nog niet gelezen heb, enkel de serie bekeken. Maar ooit als ik veel tijd heb, begin ik aan die boeken, hoor. Ik heb het eerste al in de kast staan.

Op de voorlaatste dag stootten we per ongeluk op de Foyles-boekenwinkel in Charing Cross Road en daar kocht ik het volgende:

Op booktube (ja, ik heb mij weer laten vangen) deed dit boek al geruime tijd de ronde. Het wordt ook verfilmd, dus vond ik de tijd rijp om het aan te schaffen. Dit is niet de geïllustreerde versie van het boek, die zou fantastisch moeten zijn, maar mijn verbeelding is groot genoeg om het zo te doen. Ik ben benieuwd.

Op onze laatste dag Londen deden we The Globe Theatre aan en in de gift shop kon ik mij niet bedwingen, vandaar dat er nog een vijfde boek bij kwam:

Feitjes uit het Engeland van Queen Elizabeth I, op een grappige manier verteld door Terry Deary, die ons ook al de Horrible Histories (Nederlands: Waanzinnig om te weten) schonk. Geschiedenis op een prettige manier gebracht, dat kan dus ook. Het eerste hoofdstuk ontlokte bij mij al meer dan één glimlach.

Buiten deze vijf aangekochte boeken, had ik ook al drie boeken mee van thuis want zie dat ik zonder leesvoer zou vallen... De koffer werd dus verzwaard tot 8 boeken. Ik ben er mee thuis geraakt.


1 opmerking:

  1. Cat's Cradle en A Monster Calls staan ook nog op mijn lijstje om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen