vrijdag 19 augustus 2016

Kijktips week 20/08-26/08


Het nieuwe tv-seizoen begint er stilletjesaan door te komen....
Vanaf zondag kunnen we terug genieten van nieuwe afleveringen van Blindspot.

Jane Doe zonder geheugen, maar vol getatoeëerd, gaat op zoek naar wie ze is en wat die tatoeages nu eigenlijk betekenen. Ik kijk al uit naar de rest van de afleveringen van het eerste seizoen.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 20/08:
Hotel Transylvania (VTM 17.10u) - lichte luchtige komische animatiefilm die draait rond de klassieke monsters. Vlaamse versie.
Kon-Tiki (één 20.55u) - avonturenfilm en waargebeurd: Thor Heyerdahl wil bewijzen dat oude volkeren het ver konden schoppen met hun houten bootjes en bouwt er dan zelf maar één.
Jagten (NPO2 23.05u) - serieus, wie heeft dit nog niet gezien? Mads Mikkelsen speelt een ten onrechte van kindermisbruik beschuldigde kleuterleider. Het dorp gaat uit zijn dak. Kijken!

Song for a raggy boy (Canvas 00.25u) - kommer en kwel in het Ierland van voor WOII, wees daar maar eens een jongen in het verbeteringsgesticht...

Zondag 21/08:
Cruel intentions (Vijf 13.20u) - herhaling van een tijdje geleden, was een must-see voor wie jong was in de jaren '90.
De aristokatten (Ketnet 14.00u) - Disneyklassieker over een bende verwende katten. Fun van begin tot eind maar jammer genoeg in de Nederlandse versie.
De helaasheid der dingen (VTM 20.35u) - Vlaamse film naar werk van Dimitri Verhulst. De vierde wereld uit Aalst. Sterke film.

Blindspot (Vier 21.25u) - Vier gaat verder met de rest van het eerste seizoen. Staat alvast geprogrammeerd bij mij.
Sporza Rio 2016 : slotceremonie (één 23.25u) - allemaal goed en wel, maar ik ben blij dat de OS eindelijk gedaan zijn...

Maandag 22/08:
Pelle de politiewagen rijdt weer uit (Canvas 14.00u) - rotslechte animatiefilm over een politiewagen, volledig op jongens gericht. Oersaai met andere woorden.
Fear the walking dead (AMC 22.00u) - AMC pakt uit met de tweede helft van het tweede seizoen. Maar 't is toch geen The Walking Dead ze...

The bridge: seizoen 3 (NPO2 22.40u) - 't was lang wachten (maar ik zag dit al op ZDF) en Nederland is de eerste die dit ondertiteld uitzendt. Elke avond een aflevering.

Dinsdag 23/08:
The school of rock (VTM 14.15u) - muzikale komedie met Jack Black, waarin hij een loser speelt die een klasje ongeregeld in rockhelden wil omtoveren.

Woensdag 24/08:
Zo man zo vrouw (Vijf 20.35u) - marathon van 4 afleveringen. Herhalingen natuurlijk, maar het blijft leuk om naar te kijken.
Coyote ugly (VTM 22.20u) - guilty pleasure film over een beginnende songwriter die van pure miserie in een bar moet gaan werken. Guilty pleasure, ik kan het niet genoeg zeggen.
Donderdag 25/08:
Orla de kikkerslikker (Ketnet 14.00u) - Deense animatiefilm. Rare animatie maar een juweeltje van een kinderfilm.
Belle en het beest (VTM 14.15u) - nee, niet die van Disney, maar een Franse live actionversie uit 2014 met Léa Seydoux en Vincent Cassel.
Burlesque (Vijf 20.35u) - ik kan al niet meer tellen hoeveel keer ze deze al op Vijf hebben uitgezonden, maar ik hou het geen 10 minuten uit...

Vrijdag 26/08:
The lord of the rings: the return of the king (Vier 20.35u) - derde en laatste film in de LotR-trilogie van Peter Jackson. Zal die ring eindelijk in Mordor geraken?
Cidade de deus (Canvas 21.00u) - ruwe misdaadfilm die zich afspeelt in de sloppenwijken van Rio. Om eens de andere zijde te zien na de Olympische Spelen.

Sleepless in Seattle (Vijf 21.30u) - zwijmel mee met deze ninetiesromcom waarbij Meg Ryan en Tom Hanks een beetje verliefd worden.
Liar liar (VTM 21.40u) - Jim Carrey als een advocaat die enkel maar de waarheid kan vertellen. Hilariteit alom.
Ida (NPO2 23.45u) - Pools Oscargedrocht in zwart-wit waardoor het zoveel betere Wild Tales uit Argentinië het beeldje niet kreeg. Maar ja, 't gaat over een joodse non...

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten