zaterdag 6 augustus 2016

Kijktips week 06/08-12/08


Het aanbod in televisieland is tegenwoordig zo armzalig dat ik vorige week 1 keer de cinemazalen opzocht (Suicide Squad: mèh), naar een film op dvd keek (The league of extraordinary gentlemen), naar eentje op Netflix (Tallulah) en begon met kijken naar dé hype van het moment: Stranger things, ook op Netflix.



Ik zit momenteel 2 afleveringen ver omdat ik er zo lang mogelijk van wil genieten. En genieten doe ik: de serie is een eightiesfeestje met vreemde dingen (stranger things he) die langs alle kanten op je af komen. En die vreemde dingen zijn met momenten best griezelig. Fun met andere woorden.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 06/08:
Ik ben laat met mijn bericht, ik weet het, maar misschien komen deze tips nog op tijd voor zaterdagavond, laat:
Young adult (Vitaya 22.25u) - Charlize Theron speelt een YA-schrijfster die zelf amper mentaal volwassen is. Grappige film.

Das Leben der Anderen (NPO2 22.35u) - Oscarwinnaar en Duitse degelijke film over een Stasi-officier die uiteindelijk over een hart blijkt te beschikken. Schitterende rol van Ulrich Mühe.

Zondag 07/08:
Merlijn de tovenaar (Ketnet 14.00u) - een Disneyklassieker om de kindjes anderhalf uur stil te houden.
De zaak Alzheimer (één 20.25u) - Vlaamse thriller naar het boek van Jef Geeraerts. Goed bekijkbaar, niet enkel door de acteerprestaties maar ook door de esthetiek want Erik Van Looy kan mooi filmen.

Dinsdag 09/08:
Babe in de grote stad (VTM 14.20u) - nog een mooie om de kindjes mee stil te houden. Jammer van de Nederlandse versie

Woensdag 10/08:
The Bourne identity (2BE 20.35u) - op deze dag (10/08) komt Jason Bourne in de zalen, de vierde Bournefilm met Matt Damon. Chance dat ze de eerste nog eens op tv uitzenden dan.
Sex and the city: the movie (Vier 20.35u) - vermoeiende film naar de succesvolle serie. Voor de fans.
The lovely bones (Vitaya 20.35u) - een vermoord meisje volgt na haar dood hoe haar familie dit verwerkt. Daarnaast wil ze recht laten zegevieren. Susan Sarandon steelt de show als haar grootmoeder.

Donderdag 11/08:
Pudding T. (Ketnet 14.00u) - naar Pudding Tarzan, het klassieke kinderboek van Ole Lund Kirkegaard. De animatiestijl is even wennen, maar de film is meer dan geslaagd. Voor klein en groot.

50/50 (2BE 20.35u) - hartverwarmende film over de 27-jarige Adam Lerner die te horen krijgt dat hij kanker heeft en 50% kans om te overleven. Een film met een lach en een traan. Prachtig.

Vrijdag 12/08:
Kindergarten cop (VTM 14.20u) - nineties-nostalgie in deze film waarin Aaahnuld een bende kleuters in het gareel probeert te houden.
The lord of the rings: the fellowship of the ring (Vier 20.35u) - na Harry Potter zijn de LotR-films aan de beurt de komende 3 weken. Kijk en bewonder de pracht van Middle Earth.
Amour (NPO2 23.20u) - pijnlijk herkenbare film voor wie iemand met dementie in de familie had/heeft. Aangrijpend verfilmd door Michael Haneke (en ja, die kan dat).
The secret life of bees (VTM 23.45u) - prachtige film waarin een meisje van huis wegloopt en onderdak vindt bij 3 zussen. Mooi om de week mee af te sluiten.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten