zaterdag 18 juni 2016

Kijktips week 18/06-24/06


De afgelopen weken kwam de boodschap dat er een aantal zenders uit mijn tv-aanbod van Proximus zouden verdwijnen. De meeste mensen zullen deze zenders niet missen, maar voor mij waren ze een bron van escapisme, een lichtpunt in een anders heel bleke wereld die mij verder niets te bieden heeft...

Wie zijn de slachtoffers?

Eerst en vooral SyFy en 13th Street, twee betaalzenders die series en derderangsfilms aanbieden. Ik ben hiervoor geabonneerd op het entertainment boeket van Proximus. Voor de films doe ik het niet (hoewel, de Sharknado-trilogie kan zeker op mijn sympathie rekenen), maar wel voor de rijkdom aan series die ik op die manier mocht ontdekken: Defiance, Dark matter, Haven, Warehouse 13, The librarians, The whispers,... én voor al de herhalingen van Stargate SG-1, één van mijn favoriete series ooit. Vanaf 1 juli verdwijnen deze twee zenders in de vergetelheid en doekje voor het bloeden wordt de zender "Movies en Series" waar je nu apart voor moet betalen, maar die dus nul komma niks interessants in zijn aanbod heeft voor mij...

You will be missed...
Het volgende slachtoffer wordt de muziekzender Anne, die indertijd speciaal voor Proximus werd gecreëerd om de Vlaamse muziek te promoten. Het was op deze zender dat ik voor het eerst Helene Fischer aan het werk zag in Annes wekelijks uurtje Puur DE. Dat programma is al lang afgevoerd, maar af en toe kan je naast de gebruikelijke Vlaamse schlagerhoempapa iets moois op de zender zien. Vanaf september geen Anne meer, maar het inferieure (dat heb ik toch gelezen) Ment tv dat nu al op Telenet te zien is.

En dan kwam deze week nog het bericht dat 2BE vanaf september van naam verandert. Het wordt nu Q2, het televisie-equivalent van de hypernerveuze muziekzender Q Music, zodat ze zich op "jonge koppels" kunnen focussen. What the hell???

Naast het feit dat er momenteel op tv ver niets meer te beleven valt, komt al dit nieuws voor mij als een koude douche, waarom moeten de goeie dingen in het leven altijd afgepakt worden?

Positiever nieuws: ik heb eindelijk gevonden hoe ik de timer van mijn tv moet afzetten want na 4 uur kijken viel dat ding vanzelf uit. Geen enkel apparaat bepaalt hoe lang ik tv kijk!

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 18/06:
UEFA Euro 2016: België-Ierland (één 15.00u) - ze zullen hun tenen mogen uitkuisen, onze Rode Duivels, want ze zijn écht niet goed bezig...
The man in the iron mask (2BE 18.35u) - Leo speelt een duorol in deze film. 2 keer Leo, what's not to like?
Les femmes du 6ème étage (Canvas 22.15u) - Franse komedie waarin een wat saaie man kennis maakt met enkele vrolijke Spaanse vrouwen op het zesde verdiep van zijn flatgebouw.

Bienvenue chez les Ch'tis (VTM 22.30u) - ik haat deze film uit de grond van mijn hart, maar er zijn blijkbaar heel wat mensen die hem leuk vinden.
Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith (Vier 22.40u) - de laatste van de "bad ones", vanaf volgende week de goeie ouwe IV-VI!

Zondag 19/06:
Staying alive (VTM 15.05u) - jaren '80-muziekfilm met John Travolta als lenige mens.
Footloose (VTM 20.35u) - nog een muziekfilm op VTM, enkel jammer dat het de remake van 2011 is...

Maandag 20/06:
Spiderman (Vier 20.35u) - ik heb het niet zo voor de verheerlijking van Amerika in de Spidermanfilms, maar ze blijven wel vermakelijk. 't Is trouwens die met Tobey Maguire en Kirsten Dunst, dus een goeie.
Bridget Jones's diary (Vitaya 20.40u) - voor mij een kerstklassieker, maar ook best in de zomer te genieten!

Hannah and her sisters (Canvas 22.00u) - Woody Allen-parel, nog niet gezien = kijken!

Dinsdag 21/06:
Gangs of New York (Vier 20.35u) - nog eens Leo deze week, hier met Daniel Day Lewis in een historische knokfilm.
The butterfly effect (2BE 22.45u) - intelligente thriller met Ashton Kutcher (I know...), hopelijk met het goeie einde, want de film heeft er enkele verschillende.

Woensdag 22/06:
UEFA Euro 2016: Zweden-België (één 21.00u) - laatste match voor de Belgen op dit EK? We zullen het hierna weten...

Donderdag 23/06:
Under the Tuscan sun (Vijf 20.35u) - romantische komedies doen me niks, maar deze film heeft een heel speciaal plekje in mijn hart, als hij gespeeld wordt, dan kijk ik!

Snow White and the huntsman (2BE 20.35u) - ik zag de prequel/sequel een tijdje geleden in de cinema. Deze kan ook met momenten verwonderen.

Vrijdag 24/06:
Harry Potter and the chamber of secrets (Vier 20.35u) - Harry Potter zomer op Vier!
The painted veil (Canvas 21.05u) - historisch kostuumdrama over twee mensen (Naomi Watts en Edward Norton) die er het beste proberen van te maken in het verafgelegen China.
K3 loves you: het afscheidsconcert van Karen, Kristel en Josje (VTM 21.05u) - ik ga kijken!
The kids are all right (NPO3 21.20u) - 2 kinderen van een lesbisch koppel gaan op zoek naar hun zaaddonor, dat kan nooit goed aflopen...

Sister act (Vijf 22.20u) - één van de betere komedies out there, maar eerlijk, wie heeft dit nog niet gezien?
Just friends (VTM 22.55u) - romantische komedie met de juiste Ryan: Reynolds.
The iron lady (NPO2 22.55u) - Meryl Streep op Oscarjacht als Margaret Thatcher.
Point break (één 23.40u) - Keanu Reeves en Patrick Swayze als twee surferdudes, 't schijnt een actiefilm te zijn.

En nee, Jasmijn, nog geen Is er Wifi in Tahiti, want daarvoor moet eerst Familie aan zijn zomerstop beginnen.

Veel kijkplezier!


1 opmerking:

  1. Wij (enfin, ik) willen Is er WiFi in Tahiti! Pas dan kan de zomer beginnen 📶🌴☀️

    BeantwoordenVerwijderen