zaterdag 2 april 2016

Maart favorites


Een nieuwe maand, een nieuw lijstje van favorieten uit de afgelopen maand!

Maart 2016 gaat eerst en vooral de geschiedenis in als de maand waarin ik 3 keer naar de film ging. Na eerst de glorieuze maand januari met 4 bioscoopbezoeken en helemaal niks in februari, kreeg ik in maart een beetje mijn groove terug.

Over How to be single en Room maakte ik al een apart blogbericht, maar op 13 maart ging ik ook nog kijken naar Deadpool.


De figuur Deadpool was mij eigenlijk totaal onbekend. Het blijkt een comicbook-antiheld te zijn uit de Marvelstal die nu ook een verfilming kreeg, in navolging van al die andere superhelden die al hun eigen filmposter kregen.



Maar dit is écht helemaal wat anders... Deadpool spreekt zijn publiek direct aan, iets wat hij blijkbaar in de comics ook doet, en houdt regelmatig een monoloogje om de dingen voor zijn publiek te verduidelijken. Het personage wordt met veel plezier gespeeld door Ryan Reynolds, die perfect gecast werd in de rol. Het geweld in de film is meer dan over the top te noemen: bloed spat alle kanten op en hevige gevechten worden in prachtige slow-motion weergegeven.

Toch ook nog de openingsgeneriek vermelden: hier wordt niet zomaar eventjes opgelijst wie er meedoet en aan de film meegewerkt heeft. Nee, al deze mensen krijgen een zeg maar ironische en serieus op het randje omschrijving mee, waarbij de tekst over een in slow motion verongelukkende auto verschijnt. Één van de beste openers die ik ooit gezien heb!

Laten we dus maar zeggen dat ik van de film genoten heb.

In de Standaard Boekhandel kwam ik een nieuwigheid tegen, namelijk magnetische puzzels met het stadsplan van bekende steden. Wie mij een beetje kent, weet al welke stad ik voor mezelf heb uitgekozen en wie een beetje beter kijkt, kan het waarschijnlijk ook uit de foto halen. De puzzel hangt al een hele tijd op mijn koelkast te blinken:

En voor wie het toch niet zou door hebben:

Met mijn zus trok ik op Pasen naar de Torfs omdat zij wel zin had in schoenen kopen. Daar aangekomen zag ik meteen een paar Vans die ik mij gewoon móest aanschaffen... De doos alleen is al een kunstwerk te noemen:

Het werden dus deze sneakers:

Yup, de Cheshire Cat uit Alice in Wonderland! Zie mij deze zomer gaan met deze schoenen!

Mijn collectie film- en seriegerelateerde beeldjes en figuurtjes werd aangevuld met Rey uit Star Wars: the force awakens. Het is een ieniemienie figuurtje, maar het is wel heel gedetailleerd:

Op tv zag ik ook nog een paar vermeldenswaardige dingen, waarvan het tweede seizoen van Les revenants er zeker één was, maar daar had ik het hier al over.

Op Netflix dompelde ik mij onder in het tweede seizoen van Black Sails, de betere piratenserie (er is ook nog Crossbones, die trekt op niets):

Ja, dit was al te zien begin dit jaar op 2BE, en ik had alle afleveringen opgenomen, maar het was er nog niet van gekomen ze te bekijken. Toen ik zag dat het tweede seizoen ook op Netflix zat, koos ik ervoor om er daar naar te kijken. Geen vervelende reclameblokken he...

En het is zelfs nog beter dan het eerste seizoen! Natuurlijk moesten we daar eerst alle personages leren kennen en dat stond misschien wat in de weg van het verhaal, maar dat wordt dus ruimschoots goedgemaakt in het tweede seizoen. Op naar het derde!

Dan nog wat aanvullingen voor mijn TBR:

Een trade paperback van The Sandman, Endless nights, omdat geen enkele Vlaamse bibliotheek dit in zijn bezit heeft. Dan moet een mens het wel kopen...

Ik reis alleen is een thriller van een "nieuwe" Noorse schrijver die redelijk goeie kritieken kreeg en Flowers for Algernon is een SF-klassieker waar ik nog niet eerder van gehoord had, maar die ik zeker aan een leesbeurt wil onderwerpen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten