woensdag 30 september 2015

September wrap-up


Waar vorige maand een echt leesfeestje was, werd september het iets mindere broertje: een hele week ziek geweest en daardoor geen zin om te lezen én daarna terug aan het werk waardoor er geen tijd meer was om te lezen.

Ik las uiteindelijk slechts tien exemplaren: 4 romans en 6 strips, waarvan het merendeel 4 sterren kreeg. Eentje kreeg de volle 5 sterren en werd dan ook mijn boek van de maand:

zondag 27 september 2015

Naar de cinema voor maar 4 euro???


Het was deze week weer zover: de PNB Paribas Fortis Film Days waren terug in het land!

Wat wil dit nu zeggen? Van 23 tot 26 september kon je voor 4 euro naar de film in de deelnemende bioscopen en dat waren er dit jaar in Oost-Vlaanderen vier: Kinepolis in Gent, Cinema Albert in Dendermonde, Siniscoop in Sint-Niklaas en Focus in Geraardsbergen.

woensdag 23 september 2015

Cadeautje? Nee, kAHdooke!


Mensen zijn op één vlak allemaal gelijk: als er iets gratis te verkrijgen is, zijn we er graag bij of niet soms?

Tot zondag 27 september kan je nog bij Albert Heijn sparen voor een kAHdooke-doos ter waarde van 40.00€ en vandaag mocht ik met een volle spaarkaart mijn doos gaan afhalen!

Zelfs Sisko is fan!

donderdag 17 september 2015

Op avontuur met een Youcook maaltijd


Na mijn debacle met Hellofresh - Laat mij nu eindelijk eens met rust! Ik kom niet terug! Dus: geen mailtjes meer, geen briefkaarten of andere ongein, ik doe er niet meer aan mee! - blijf ik wel op zoek naar andere en nieuwe manieren om een beetje gevarieerder te eten.

Een nieuwe kandidaat bood zich aan: de nog zelf klaar te maken maaltijden van Youcook, te koop bij Delhaize voor 4.99€ het stuk.


woensdag 16 september 2015

Het nieuwe tv-seizoen: zondag 13/09


Op zondag werden we door één vergast op maar liefst twee nieuwe programma's.

Het was al lang geleden dat deze zender nog een kans maakte op zondagavonddominantie en met de combinatie quiz/serieuze serie lijken de kansen zich te keren voor hen...

zaterdag 12 september 2015

Het nieuwe tv-seizoen: donderdag 10/09


Het is misschien een beetje laat om nog de programma's van donderdag te gaan bespreken, maar de omstandigheden vroegen daar nu eenmaal om. Ik heb de afgelopen week (op het einde van mijn verlof dan nog!) afgezien van een sinusitis waar ik hopelijk snel van af zal zijn...

Donderdag werden we op één en Vier vergast op maar liefst twee nieuwe programma's:

maandag 7 september 2015

Het nieuwe tv-seizoen: zondag 06/09


Op zaterdag viel er niet echt een nieuw programma te bekijken, aangezien alles al de week ervoor was begonnen. Waar ik wel naar keek was Helene Fischer: das Stadionkonzert Farbenspiel Live op ZDF, het concert waar ik al een voorproefje van kreeg in de Ethias Arena in Hasselt.

Voorproefje? Jawel, want het concert op tv was nog veel spectaculairder dan wat ik in Hasselt te zien kreeg: ik denk dat om te beginnen de Ethias Arena 6 keer in dat stadion in Berlijn kon, waardoor er echt een massa volk zat en alles nog grootser en indrukwekkender was. Enkel spijtig dat het geluid zodanig stil stond dat ik mijn tv ver op het maximum moest zetten om iets te horen.

Daarna werd de documentaire Helene Fischer: Momente, hinter den Kulissen der Stadiontournee getoond waar serieus wat storing in zat waardoor ik het uiteindelijk maar opgaf. Jammer genoeg kan je deze twee programma's enkel in Duitsland via de site van ZDF herbekijken, het zal dus altijd een mysterie blijven wat er zich achter de schermen afspeelt tijdens zo'n groots opgezette show...

zaterdag 5 september 2015

Het nieuwe tv-seizoen: vrijdag 04/09


Wie deze blog een beetje volgt, kan het thema van dit bericht al raden: op vrijdag 04/09 begon op VTM K3 zoekt K3 (20.35u), de zoektocht naar 3 nieuwe zangeressen voor K3!

vrijdag 4 september 2015

Het nieuwe tv-seizoen: donderdag 03/09


Donderdag was een wel héél lichte tv-avond want er stond voor mij slechts 1 programma op de te bekijken lijst...

donderdag 3 september 2015

Het nieuwe tv-seizoen: woensdag 02/09


Op maandag sprak ik de gevleugelde woorden "ik denk ook wel de zwaarste tv-dag van de week". 

Fout gedacht... Woensdag was best heftig met maar liefst 5 nieuwe programma's die om een kijkbeurt vroegen.

Aangezien ik die dag in Aachen zat en pas rond 21.00u thuis was, werd zowat alles uitgesteld bekeken, de meeste programma's begonnen namelijk al rond 20.30u.

woensdag 2 september 2015

Het nieuwe tv-seizoen: dinsdag 01/09


De dinsdagtv-avond was wat lichter dan die op maandag, hoewel ook niet alles op 1 avond kon bekeken worden...

En ook nog even kappen op Proximus tv: het valt mij de laatste tijd op dat er tussen 19.30u en 21.30u serieuze storing zit op mijn lijn, mijn "verbinding" valt dan om de haverklap uit (lees: elke 2 minuten) en ik verlies telkens ettelijke seconden om de verbinding te herstellen waardoor er iedere keer een hap uit een programma wordt genomen dat ik zit te bekijken. Diezelfde happen komen ook voor in het primaire programma dat ik opneem, de dingen die 60 dagen bewaard worden in de Proximuscloud worden foutloos opgenomen.

Doe dan slim, zou je zo zeggen en neem alles 60 dagen op... Wel, je kan dit niet bij elke zender, dus ik blijf gejost voor bepaalde programma's.

dinsdag 1 september 2015

Het nieuwe tv-seizoen: maandag 31/08


Het nieuwe tv-seizoen is begonnen en na zowat alles wat nieuw was op maandagavond aan een kritische kijkbeurt te hebben onderworpen, blijven enkel Marvel's Agent Carter en (misschien) De bunker overeind...

August favorites


Mijn favorieten van augustus wordt een lange lijst want doordat ik sinds 15 augustus met verlof ben, heb ik heel wat dingen kunnen bezoeken, bekijken en aanschaffen (dure maand...) die zonder twijfel favorieten geworden zijn.

Eerste favoriet heeft al meteen te maken met dat hele rondlopen en bezoeken: