maandag 31 augustus 2015

August wrap-up


Augustus was een monstermaand wat lezen betreft: maar liefst 28 (!!) exemplaren gingen door mijn handen en werden gelezen. Daarvan waren er 6 boeken en 22 strips.

Toch even een kanttekening: ik deed mee aan de booktubeathon van 3 tot 9 augustus en draaide er in die ene week 11 boeken door. En op 15 augustus begon mijn verlof, toen kreeg ik tijd genoeg om te lezen.

Van de 28 boeken werden er 4 beloond met 5 sterren, twaalf kregen 4 sterren, wat ook niet slecht is en er was geen enkel ondermaats en ondergewaardeerd boek met 2 of minder sterren.

woensdag 26 augustus 2015

Het nieuwe tv-seizoen komt er aan!


Geen weekend watching deze week, want ik heb nul, noppes, zero films gezien dit weekend (buiten Harry Potter and the half-blood prince op vrijdag, maar dat tel ik even niet mee).

Maaaaaar... Volgende week start het nieuwe tv-seizoen op zowat elke Vlaamse zender en ik krijg nu al stress omdat ik gewoon veel te veel wil bekijken.

Gelukkig heb ik nog een weekje verlof volgende week, dus het moet lukken om me toch over alle nieuwe programma's een mening te vormen. Ik weet uit ondervinding dat er daarna een aantal zullen sneuvelen en dat mijn kijkschema wat lichter zal worden.

dinsdag 25 augustus 2015

I solemnly swear that I'm up to no good...


Vakantie!

Dat betekent voor mij dit jaar eens niet op reis gaan maar wel serieus wat dagtripjes aan elkaar rijgen.

Vorige week zat ik al een namiddag in Gent, kon je mij zien shoppen bij IKEA en bezocht ik de Thorgaltentoonstelling in Brussel.

Gisteren was het de beurt aan de Harry Potter tentoonstelling in Parijs. Dit is een reizende expo, hiervoor zat hij een aantal maanden in Keulen en waar ze hierna naartoe trekken... Wie weet het?

Wat een welkom bij het binnenkomen

vrijdag 21 augustus 2015

L'univers de Thorgal in het BSC


Confession time...

Toen ik 8 à 9 jaar oud was, ging ik elke woensdagnamiddag naar de tekenacademie. Maar nog belangrijker dan dit: ik ging elke woensdagnamiddag na de tekenles naar de bibliotheek.

Tegen dat ik 10 jaar oud was, liet ik die hele tekenacademie links liggen, maar mijn wekelijkse bezoekje aan de bibliotheek bleef... Het is daar dat ik op een zonnige of regenachtige namiddag Thorgal ontdekte, de Viking die letterlijk uit de hemel viel als baby en die ongelooflijke, magische en soms ook gruwelijke avonturen beleeft.

De allereerste kennismaking kwam er met het album Het sterrenkind, nummer 7 in de reeks, waarin een aantal korte verhalen gebundeld zijn over de jeugd van Thorgal.

Liefde op het eerste gezicht!!
Ja, mensen, mijn eerste grote crush was een stripfiguur...

Originele cover van Het sterrenkind.

woensdag 19 augustus 2015

Weekend watching 5


Als we het weekend deze keer omschrijven als een lang weekend (maandag inclusief), heb ik onderstaande films gezien.

De reden dat ik maandag erbij moet nemen is dat ik één film op zaterdag begon en pas op maandag kon uitkijken. En op zondag had ik helemaal geen tijd (huwelijksjubileum van mijn ouders) om wat dan ook te bekijken.

Veel echt goeie dingen heb ik jammer genoeg niet gezien want geen enkele film kreeg meer dan 3/5 sterren van mij...

dinsdag 18 augustus 2015

Adrien Brody in Gent!


Vandaag ben ik richting Gent gespoord in de hoop een blik op Adrien Brody te kunnen werpen...


Nog tot 24 augustus wordt daar opgenomen voor de film Emperor, over Keizer Karel en met Adrien Brody in de hoofdrol.

dinsdag 11 augustus 2015

Weekend watching 4


Afgelopen weekend werd er geweekendwatched, maar niet alleen op tv: ik bracht een groot deel van de tijd door met bekijken van wat sommige booktubers te zeggen hadden over hún booktubeathon-avontuur.

Het mijne werd zondagvoormiddag afgesloten en ik slaagde er in om zelfs nog 3 extra boeken eraan toe te voegen, maar die nam ik niet meer op in het betreffende blogbericht.

zondag 9 augustus 2015

Booktubeathon 2015


Oh boy... Ik ging hier niet aan meedoen, maar 3 dagen "in" de challenge zag ik dat het helemaal in orde zou komen om het te halen.

Wat is nu die fameuze booktubeathon?
Het is een leesmarathon, waarbij je in 7 dagen tijd (van 3 augustus tot 9 augustus) zeven uitdagingen probeert tot een goed einde te brengen.

Initiatiefneemster van de hele gebeuren is Ariel Bissett, een booktuber uit Canada, die dit al voor de tweede (of is het de derde?) keer organiseert.



woensdag 5 augustus 2015

Geen weekend watching...


...vorig weekend, want het was tijd voor mijn enige bezoek aan de Lokerse Feesten van dit jaar!

Op het programma stonden Clouseau én Marco Borsato, wie kon dit nu laten liggen?
De volle 15.000 toeschouwers alvast niet, want het is/was de enige avond van de Feesten die hélemaal uitverkocht was! Zeg nu nog eens dat Vlaamse (en Nederlandse) artiesten niet voor verkoop kunnen zorgen...

zondag 2 augustus 2015

July favorites


Juli bracht verandering en dan vooral in mijn eetpatroon omdat bleek dat mijn lever het op een falen aan het zetten was... Gelukkig nog niets onomkeerbaars, maar ik moest een heleboel dingen uit mijn dagelijkse eetgewoonten schrappen en dat maakt een mens met momenten heel unhappy.

Dingen schrappen betekent ook dat er nieuwe dingen in de plaats komen, het ene al met wat meer succes dan het andere.

Ik moest melkproducten opgeven - dus melk, kaas, yoghurt... normaal gezien een groot bestanddeel van wat ik eet - en vervangen door sojaproducten en andere aanverwanten. Ik wist al dat ik geen fan van sojamelk was (grassmaak anyone?), maar de sojayoghurt valt nog enigszins naar binnen te werken als er fruit aan toegevoegd is en rijstmelk is écht een topper.

Ook alles met overdadig veel vet en suiker moet ik laten, dus dag met het handje aan chips, chocolade en koekjes...

Maar er was toch een lichtpuntje in al deze kommer en kwel te vinden en dat wordt meteen mijn eerste favoriet van juli:

zaterdag 1 augustus 2015

July wrap-up


Zoals steeds ga ik bij Goodreads te rade om na te gaan hoeveel papier ik de afgelopen maand verslonden heb en als ik goed kan tellen, waren het deze keer 16 boeken en strips (3/13).

Drie hiervan kregen van mij de volle 5 sterren, acht exemplaren kregen 4 sterren en geen enkele kreeg de gevreesde 2 of 1 ster(ren).

Geen slechte maand dus en beginnen doe ik met mijn absolute topper van juli: