dinsdag 21 december 2010

Gelezen in 2010, deel 2 : strips

Wie een beetje kan tellen weet dat 85 min 23 gelijk is aan 62 en dat is nu net het aantal strips dat ik dit jaar gelezen heb...
Naast de gebruikelijke Suskes en Wiskes, Jommekes en Kiekeboes, viel er toch wat interessants te bespeuren op literair stripvlak:

maandag 20 december 2010

Gelezen in 2010, deel 1 : boeken

Zoals met films, was 2010 niet zo'n groot leesjaar voor mij.
De teller staat tot nu toe op 85 gelezen items, misschien komt er daar nog eentje bij, maar dan zal ik toch ferm mijn best moeten doen...

Van die 85 waren er slechts 23 romans (6 in het Duits, 2 in het Engels en 2 jeugdboeken) en daarvan waren er toch 5 die een aanbeveling verdienen:

zondag 19 december 2010

Gezien in 2010

Eind december wil zeggen: lijstjestijd!!
En wat doe ik liever dan lijstjes maken? Juist: niets!

Mijn criterium voor "beste films" is eenvoudig: het moet gaan over films die ik in een cinemazaal gezien heb, waar ik m.a.w. geld voor heb willen uitgeven.

2010 was wat mij betreft een beetje een mager jaar, aangezien ik slechts 39 films in het donker bekeken heb - en ja, dat is weinig naar mijn normen, normaal gezien leunt het aantal tegen de 50 aan.

Desalniettemin is er toch een top 10 ontstaan (opgelet: lang bericht).

vrijdag 3 december 2010

Roald goes to the movies

Roald Dahl heeft een groot stuk van mijn kindertijd gekleurd. Zo goed als bijna al zijn boeken heb ik verslonden en telkens weer wist hij mij te bekoren met zijn ongewone fantasie en ongebruikelijke helden.

Ook de illustraties van Quentin Blake waren en zijn een feest voor het oog. In zijn slordige, maar o zo herkenbare stijl wist hij voor mij de verhalen perfect in beeld te vervatten. Dat ging zelfs zo ver dat een boek dat niet door Quentin geïllustreerd was, voor mij geen echt Dahlboek was...