zaterdag 30 januari 2010

Jeugdsentiment (*zucht*)

Eindelijk is het zo ver: de verfilming van het prachtige Meester van de zwarte molen is tot bij ons in de bioscoopzalen geraakt.



Ik weet het nog goed, het gebeurde jaren voor de Harry Potter-hype ook maar kón losbarsten: ik kreeg een bibliotheekboek in handen dat heel wat spanning en magie beloofde en wonder boven wonder, het voldeed aan al die verwachtingen! De avonturen van Krabat en Tonda bleven nog weken door mijn hoofd spoken en zelfs nu kan ik me nog hele passages levendig herinneren...

Toen ik te horen kreeg dat het verhaal verfilmd zou worden, kon ik amper wachten om het resultaat te zien. En ongeduldig kind als ik ben, heb ik 'm dan ook al op dvd gezien (gekocht in Duitsland met Duitse ondertiteling - ik kon écht niet wachten) en het is zeker een aanrader voor iedereen die ooit van het boek genoten heeft!

Jekino heeft de trailer van Nederlandse ondertiteling voorzien:



Jammer genoeg speelt hij slechts in "selecte" bioscopen ; in Oost-Vlaanderen moet je daarvoor in de Studioskoop zijn (en zo steun je ook nog eens de kleine bioscoop die moet spartelen om zijn hoofd boven water te houden...).