zondag 6 maart 2016

Ladies at the movies : How to be single


Afgelopen woensdag begaf ik mij in het hellhole dat Ladies at the movies van Kinepolis Gent is.

Versta mij niet verkeerd: ik ben al verschillende keren naar dit evenement geweest - hoewel de laatste keer ettelijke jaren geleden was - en op zich is het best genietbaar, zeker als de film meevalt. Je zit enkel tussen zo'n 400 uitgelaten vrouwen die al serieus in de wind zijn voor de film goed en wel begonnen is...

En hoe komt dit? Tja, er gaat een receptie vooraf aan de film waar je je kan volgieten met gratis drank en sommige mensen kennen dan geen remmen meer. Degenen met wat meer manieren (ik en mijn gevolg m.a.w.) nemen er eentje en becommentariëren dan de hele zatte bende in de receptiezaal, wat ook een aangenaam tijdverdrijf is...

Deze keer konden we kiezen tussen 2 Fïnleycocktails: Citroen & Vlierbloesem met vodka of Pompelmoes & Bloedsinaasappel met gin. Ik koos voor de vodkavariant omdat ik die Fïnley met pompelmoes en bloedsinaasappel niet lekker vind en kreeg een enorme kuip met drank en frisdrank voorgeschoteld. Als je er daar een paar van op hebt, weet je niet meer van welk land je bent, vrees ik...

Er waren ook belegde broodjes (ene met hesp en ene met kaas) en soesjes met slagroomvulling te krijgen om een bodempje te leggen tegen al de alcohol want ook schuimwijn stond op zijn gegadigden te wachten. Voor wie geen alcohol wenste, was er fruitsap en cola light.

In de gang onder de Kinepolis stonden de kraampjes van de sponsors - een grote verbetering t.o.v. vroeger waar de kraampjes en receptiegangers in één en dezelfde ruimte werden gewrongen met accuut plaatsgebrek tot gevolg...
De kraampjes zelf zijn in mijn ogen het minste van het evenement want ze willen je toch enkel maar naar hun winkel lokken om geld aan hen uit te geven (en komaan: 2 verschillende soorten Upperdare, talrijke schoonheidssalons, f*cking Herbalife en nog wat gezondheidsgedoe is echt te clichématig voor mij...).

In de zaal zelf werden nog wat prijzen verloot onder de aanwezigen, maar zoals steeds gaat Lady Luck mij netjes voorbij en win ik niets.

Soit, we waren gekomen voor de film en dat werd How to be single.

Eerlijk? Hij viel véél beter mee dan verwacht want ik had een redelijk platte komedie voorzien en de film bleek uiteindelijk een uiterst genietbare romantische komedie te zijn met vier sympathieke dames in de hoofdrol.

Dakota Johnson, die ik hiervoor nog niet aan het werk zag (alsof ik naar Fifty Shades of Grey zou kijken...), viel wonderwel mee en mag de nieuwe Julia Roberts heten.
Rebel Wilson speelt de ongemanierde losbol die enkel doet waar zij zin in heeft, zoals we haar al verschillende keren hebben zien spelen (treedt eventjes uit je comfortzone in het vervolg...).
Alison Brie, die ik enkel ken als Annie Edison uit Community, was eveneens goed gecast.
Leslie Mann was de enige die er voor mij in negatieve zin uitsprong met haar domme babystemmetje (waarom doen sommige vrouwen dit? Zo houd je de vooruitgang in vrouwenrechten ineens met 50 jaar tegen).

Al bij al heb ik een prettig gestoorde film gezien die ik iedereen die voor dit soort dingen vatbaar is, ten zeerste wil aanraden!



Na de film kregen we nog een goodiebag in onze handen gestoken:

En een mens mag een gegeven paard niet in de bek kijken, maar de inhoud viel toch wat mager uit:

Een Flair van een paar weken geleden (zus die mee was, heeft daar een abonnement op, dus dit was overbodig), foldertjes van de sponsors waar niets mee zal gedaan worden, een blikje Fïnley (gelukkig die met vlierbloesem), roze (!!!) bekers van de Ava en een zak nachos van Kinepolis.
We hebben tenminste eten en drinken gehad.

Het Ladies at the movies evenement was deels geslaagd door de film, maar de randanimatie gaat steeds meer in neergaande lijn. Je betaalt ondertussen 15.45€ voor deze avond en dat is echt wel te veel...

Maar de film: ga hem zien!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten