dinsdag 10 november 2015

Birthday brunch


Het lot van een single is helemaal niet benijdenswaardig...

Als ik iets wil doen, of als er zich een gelegenheid voordoet waarvan ik denk "dat zou een ideale verrassing voor mijn verjaardag zijn", moet ik het altijd ZELF zien te organiseren, want anders komt er nooit iets van en kan ik beter de hele dag in bed blijven liggen.

Soit, er deed zich zo'n gelegenheid voor: bioscoop Sphinx in Gent organiseert elke tweede zondag van de maand Brunch op zondag en aangezien ik deze maand verjaar, leek me de novembereditie ideaal om dit te vieren.

Geen enkele brunch is hetzelfde omdat telkens iemand anders voor het eten zorgt en op 8 november was dit De Sjampetter.

Allemaal stuk voor stuk héél lekker (behalve de pompoentaart...)
Nadat we ons buikje rond hadden gegeten, was het eventjes tijd om de benen te strekken in een zonnig Gent waar een pak winkels open waren voor - blijkbaar - een koopzondag (of zoiets). We moesten wat tijd zien te doden omdat het nog een uurtje was voor we de cinemazaal konden induiken, de brunch geeft namelijk ook recht op korting voor de namiddagvoorstelling in de Sphinx en film aan 5,00€ sla ik niet af.

De keuze viel al snel op D'Ardennen, ook al omdat de 4 andere films die ze draaiden kinderfilms waren: Ay Ramon! - een Sinterklaasfilm - en dan nog een paar tekenfilms die in het Nederlands gedubd waren (The horror! The horror!).



Eerlijk gezegd, als dit niet de enige beschikbare film voor volwassenen was geweest, had ik er niet voor gekozen, maar hij viel al bij al nog mee.

De troosteloosheid en uitzichtloosheid van het leven van Kenny, Dave en Sylvie laat een wrange smaak achter en van het moment dat de setting verhuist naar d'Ardennen, kon mij niet anders dan een gevoel van Unheimlichkeit bekruipen want zowat elke film die zich daar afspeelt, ontspoort gewoon compleet en hier is dat niet anders...

Een mooie eersteling voor Robin Pront.

De enige indruk waar ik mij niet van kon ontdoen, is dat Kevin Janssens gewoon de Johnny is die hij in deze film neerzet, je hoeft daarvoor alleen maar zijn passage bij De slimste mens te bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten