maandag 12 oktober 2015

Weekend watching 6


Het was al weer een tijdje geleden dat ik ongehinderd 2 dagen thuis was in het weekend. Mijn tijd werd dan ook goed gespendeerd: er stonden nog een pak afleveringen van series te wachten om in te halen (is ongeveer gelukt, nog 4 afleveringen van Outlander en we staan weer effen) en ook op filmvlak werd er een beetje vooruitgang geboekt.

Ik slaagde er zelfs in om tot in Gent te geraken en een bioscoopfilm mee te pikken! Ok, de komende twee weken zal ik daar dagelijks te vinden zijn (Filmfestival he), maar ik wou er nog eentje uit de gewone programmatie meepikken vooraleer the madness van start gaat...

Op mijn decoder staan, naast de vele afleveringen van series, ook nog een pak films op een kijkbeurt te wachten. Eentje die ik absoluut moest bekijken was Iron Man 3, opgenomen van Vier, omdat die vanzelf zou verwijderd worden na 60 dagen en die dagen aan het wegtikken waren...

Nu, heel het Avengersgebeuren van Marvel kan op mijn sympathie rekenen (behalve The Hulk, daar ga ik nooit of te nimmer kunnen inkomen, hoeveel incarnaties ze ook op ons loslaten) en dat de films op de één of andere manier met elkaar in verband staan en naar elkaar verwijzen vind ik top, deze derde Iron Manfilm moest ik dus bekijken.

Eerlijk gezegd: de tweede film vond ik maar slapjes, ik was dan ook op mijn hoede bij deze derde, maar het viel gelukkig allemaal heel hard mee. Iron Man 3 zou ik zelfs durven aanraden bij liefhebbers van het genre.

Op zondag was het mooi weer - ideaal om in de cinema te gaan zitten met andere woorden - en trok ik in de namiddag richting Gent om mij te laten verwonderen door Le tout nouveau testament in de Studio Skoop.


Wanneer Jaco Van Dormael een nieuwe film uitbrengt, is dat steeds een surrealistisch feestje voor het oog.

Ook hier is dat niet anders: God (een rol van Benoît Poelvoorde) bestaat en is een ware klootzak die niets liever doet dan het de mensen zo onaangenaam mogelijk in het leven te maken.

Gelukkig heeft hij een elfjarige dochter, Ea (geen v), die de brutaliteiten van haar vader beu is en zijn computer hackt zodat iedereen zijn sterfdatum per sms toegestuurd krijgt. Ze weet ook te ontsnappen en gaat op zoek naar haar eigen apostelen, 6 in totaal.

Ik ga nu niet beginnen roepen dat dit de film van het jaar is, maar hij komt toch dicht in de buurt...

Allen daarheen! Dat ga ik wel zeggen.

Bij thuiskomst keek ik ook nog naar de pilootaflevering van iZombie op Vijf.

Op deze serie zat ik al een tijdje te wachten (een mens kan ook maar zoveel series online gaan bekijken, op het tv-scherm kijken is altijd aangenamer) en ik moet zeggen, de eerste aflevering stelde niet teleur.

Doktersstudente Olivia is een strebertje dat op trouwen staat. Om nog een laatste maal (eigenlijk is het ook zowat haar eerste keer) uit de bol te gaan, trekt ze naar een feestje op een boot. Alles loopt natuurlijk fout en er is een zombieaanval waarbij ze de enige overlevende blijkt te zijn. OverLEVENde? Nope, ze is een zombie geworden, die de hele tijd honger heeft naar menselijke hersenen.

Ze geeft haar studies op en gaat in een mortuarium werken, waardoor ze makkelijk aan hersenen kan raken. Maar dit heeft ook een bijwerking: wanneer ze iemands brein verorbert, krijgt ze flitsen van diens leven te zien en neemt ze ook een aantal eigenschappen van deze persoon over. Zo kan ze in de eerste aflevering ineens Roemeens spreken en krijgt ze een kleptomaan kantje.

Ok, 't is een beetje een onnozele serie, maar wel ideaal voor de late zondagnamiddag, deze komt voorlopig in mijn favorietenmapje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten