dinsdag 25 augustus 2015

I solemnly swear that I'm up to no good...


Vakantie!

Dat betekent voor mij dit jaar eens niet op reis gaan maar wel serieus wat dagtripjes aan elkaar rijgen.

Vorige week zat ik al een namiddag in Gent, kon je mij zien shoppen bij IKEA en bezocht ik de Thorgaltentoonstelling in Brussel.

Gisteren was het de beurt aan de Harry Potter tentoonstelling in Parijs. Dit is een reizende expo, hiervoor zat hij een aantal maanden in Keulen en waar ze hierna naartoe trekken... Wie weet het?

Wat een welkom bij het binnenkomen

Vooraleer ik van de tentoonstelling kon genieten, moest ik eerst iets doen wat ik nog nooit gedaan had: naar Parijs rijden met de auto (en terug). Gelukkig verliep dat allemaal zonder problemen en mooi op tijd - we hadden kaarten voor 12.00u - kwamen we aan bij la Cité du Cinéma, waar de tentoonstelling tijdelijk onderdak vindt.

Aangezien we in Parijs waren, was alles in het Frans, wat een beetje raar doet als je sommige namen leest want die kunnen serieus verschillend zijn: Gryffondor, Serpentard, Serdaigle en Poufsouffle waren al de eerste termen die naar ons hoofd werden geslingerd toen een aantal bezoekers onder de sorting hat mochten plaatsnemen om in een huis ingedeeld te worden.

En ja, ik had dat ook wel willen doen, maar als er kindjes in het publiek zijn, is het een beetje vreemd om hun plaats "af te pakken". Daarbij, ik wist toen nog niet wat Slytherin in het Frans was (Pottermore kan beweren wat het wil, ik ben géén Ravenclaw) en er werd aan iedereen op voorhand gevraagd waarbij ze wilden horen.

Daarna begon de eigenlijke tentoonstelling en als eerste stond er een levensgrote replica van de Hogwarts Express:

Ja, het was daar donker...
Dit deed mij nóg meer zin krijgen om ooit naar de Harry Potter Warner Bros Studio Tour in Londen te gaan, want daar hebben ze het hele treinperron mét stomende trein nagebouwd!

Soit, we zijn hier voor de tentoonstelling, niet de studio tour en hier was ook genoeg te zien.

Kledij uit de films, voorwerpen, de hele Hogwartsslaapkamer van Harry en Ron, er waren dingen waar je aan mocht komen, kasten vol mooie herinneringen aan de films... Kortom: zeker de moeite waard!

Allerlei persoonlijke spulletjes van Harry: de marauder's map, zijn toverstaf, bril en toelatingsbrief voor Hogwarts.

Het gouden ei uit The goblet of fire, waarvoor Harry zijn leven moet wagen in een drakenput.

Liefdevol bedoeld door mama Weasley, maar Ron was nog maar eens de klos in haar ontwerpen.

Enkel Kenneth Branagh kon Gilderoy Lockhart leven inblazen en met zo'n rijkversierd kostuum was dat helemaal niet moeilijk.

The woman everyone hates: Dolores Umbridge.

Het kostuum van mijn favorietje! Snape all the way...

Enkele quidditchkostuums.

Toch was het spijtig dat ze de foto's op de posters niet deden bewegen, dat zou de ervaring helemaal af gemaakt hebben.

 Kreacher, weggestopt in een hoekje maar prachtig gemaakt.

5 van de 7 horcruxes (Harry en Nagini pasten niet meer in het kastje denk ik).

De outfitjes uit de laatste twee films, zó herkenbaar! En zo'n kleine mensjes!

De zwevende kaarsen uit de Great Hall, 't was net echt.

Dobby!! Ieders favoriete huiself!

De hele tour van de tentoonstelling duurde ongeveer een uur, maar het was een uur vol verwondering en blijde herkenning. De moeite om er voor naar Parijs af te zakken.

In de giftshop kon je nog wat geld opdoen, maar alles was daar zo duur. Zelfs de kleinste onnozele dingen kostten nog 15.00€.
Ik was naar daar getrokken met het idee om mij de toverstaf van Snape te kopen, maar de enige die ze hadden waren die van Harry, Hermione en Voldemort. Geen staf dus voor mij...

Na de tentoonstelling trokken we nog eventjes de Parijse binnenstad in, maar het openbaar vervoer werkte zodanig tegen dat het onmogelijk was om bij de Eiffeltoren te geraken, dichter dan dit lukte ons niet:


Och ja, het weer was nog betrekkelijk goed en op een terrasje was het ook gezellig.

Ter info:
de tentoonstelling loopt nog tot 6 september. Inkom is 22.00€ en dan krijg je een schat aan Harry Potter materiaal te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten