zondag 9 augustus 2015

Booktubeathon 2015


Oh boy... Ik ging hier niet aan meedoen, maar 3 dagen "in" de challenge zag ik dat het helemaal in orde zou komen om het te halen.

Wat is nu die fameuze booktubeathon?
Het is een leesmarathon, waarbij je in 7 dagen tijd (van 3 augustus tot 9 augustus) zeven uitdagingen probeert tot een goed einde te brengen.

Initiatiefneemster van de hele gebeuren is Ariel Bissett, een booktuber uit Canada, die dit al voor de tweede (of is het de derde?) keer organiseert.



Ik weet, ze is nogal overenthousiast in haar video's, maar het gaat over lezen, een mens zou voor minder enthousiast worden. :)

De uitdagingen worden opgesomd in de video, maar ik ga ze hier nog eens één voor één opsommen.

1. Lees een boek met blauw op de cover


Blauw genoeg op de cover zou ik zo zeggen en deze wou ik vooral (her)lezen omdat het zesde en laatste deel van de reeks onlangs verscheen, kwestie van mijn geheugen wat op te frissen.

2. Lees een boek waarvan de achternaam van de auteur begint met dezelfde letter als de jouwe


Het was eventjes zoeken in mijn stapel van de bibliotheek, maar ik heb er eentje gevonden!
Auteur van deze strip is Jean Dufaux. Challenge completed.

3. Lees het favoriete boek van iemand anders



Hierbij nam ik enige dichterlijke vrijheid en koos ik een boek dat goed bevonden werd door Kristina Horner, nog een booktuber.

4. Lees het laatste boek dat in je bezit kwam


Deze nam ik op 3 augustus mee uit de bibliotheek, net op tijd om er de booktubeathon mee te beginnen.

5. Lees een boek uit zonder het los te laten


Nummer 5 in de reeks De cyclus van Cyann, ik ben helemaal klaar nu om me op het zesde en laatste deel te storten en aangezien het een strip (weliswaar van 68 p.) is, was het "niet loslaten" niet zo'n moeilijke opgave...

6. Lees een boek dat je heel graag wil/wou lezen


Hier ga ik mijn joker inzetten en voor de tweede maal Horrorstör nomineren. Dat mag want het was in de video!
Van het moment dat ik over het bestaan van dit boek hoorde, kon ik bijna niet wachten om het te lezen. Het klonk allemaal heel intrigerend en vooral supergriezelig.

7. Lees zeven boeken


Het werden er zelfs acht, want ik las de hele Cyclus van Cyann (minus het zesde deel) plus de drie andere.

En ja, de meeste boeken die ik voor de booktubeathon las waren strips, maar op een andere manier was deze challenge voor mij niet haalbaar, er moest ook nog gewerkt worden. En aangezien ik sowieso al veel strips lees, was dit nu niet echt dé opgave voor mij...

Misschien merk je ook op dat ik geen besprekingen van de boeken geef, dat hoeft ook niet, want dit zat niet in de opdracht vervlochten. En daarbij, ik moet ook nog wat stof voor mijn wrap-up bewaren, niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten