dinsdag 18 augustus 2015

Adrien Brody in Gent!


Vandaag ben ik richting Gent gespoord in de hoop een blik op Adrien Brody te kunnen werpen...


Nog tot 24 augustus wordt daar opgenomen voor de film Emperor, over Keizer Karel en met Adrien Brody in de hoofdrol.


De Sint-Michielshelling is voor de duur van de opnames volledig afgezet en ze hebben zelfs het uitzicht veranderd om alles "historisch correct" te doen lijken:


Zoals je kan zien, wordt het hekkenwerk op de brug voor een deel afgedekt met "stenen", dit blijken doeken te zijn die van ver helemaal niet te onderscheiden zijn van de rest van de brug, benieuwd hoe dit er op het witte doek zal uitzien.

De verzamelde mensenmassa rondom de opnameplek viel eigenlijk goed mee, maar Adrien Brody heb ik niet gezien.
Er reden gewoon de hele tijd paarden met ruiters op en neer op de brug, meer leek er niet te gebeuren...

Wat een massa volk! Not!
En omdat ik nu toch in Gent was, ben ik maar meteen richting Langemunt gestapt (na eerst bij Damass een heerlijk ijsje Oma's appelijs te gaan halen) om naast in de nieuwe H&M ook bij Primark eens binnen te springen.

Mijn vorige ervaringen met Primark liggen allemaal in Duitsland: de 3 verdiepingen tellende winkel in Keulen (8300 m²) en de winkel op de Berlijnse Alexanderplatz met eveneens 3 verdiepingen (6300 m²).
Ik verwachtte eigenlijk niet dat die in Gent even groot of groter zou zijn, enkel en alleen al omdat hier gewoon niet genoeg ruimte voor is in de Gentse binnenstad en inderdaad: de winkel telt "slechts" 2 verdiepingen en is een pak kleiner (4500 m²) dan die ik in Duitsland gewend ben.

Mensen worden nog steeds in groepjes binnengelaten, de toeloop is echter zodanig geslonken dat de wachttijd nog maximum 5 minuten is.

Maar dan: volk in die winkel! Je kon nergens rustig naar kijken zonder een stamp in je rug of een duw tegen de arm te krijgen. En iets in de paskamers passen was al helemaal niet te doen: er stond daar een rij van meer dan 50 mensen te wachten. Dan zomaar wat op het zicht kijken en uiteindelijk buitenkomen met slechts 2 stukken:

www.primark.com
Omdat ik geen peignoir draag maar een hoodie om 's avonds in pyjama in de zetel voor tv te liggen en warm te blijven. Deze kan aan die collectie (weliswaar zonder kap) toegevoegd worden.


En een Harry Potter t-shirt omdat een mens er daar nooit genoeg van kan hebben ('t is eigenlijk mijn tweede...).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten